Dünya

Britanya Başbakanı Johnson, yeni kısıtlamaları açıkladı

12 Ekim 2020 20:10

Britanya Başbakanı Boris Johnson, ülkede yeni tip Koronavirüs (Covid-19) kısıtlamaları kapsamında 'orta, yüksek ve çok yüksek' olarak 3 uyarı seviyesi oluşturduklarını ifade etti.

Britanya'da son günlerde kritik vaka artışları endişeye neden oldu. Başbakan Boris Johnson, virüsün yayılmasına engel olmadıkları takdirde, 'önüne geçilemez ölüm oranıyla' karşı karşıya kalabileceklerini ifade ederken, 'orta, yüksek ve çok yüksek' olmak üzere 3 uyarı seviyesi oluşturulduğunu ifade etti.

Seviyeler neyi ifade ediyor?

Johnson, yeni önlemler kapsamında vaka sayılarına bağlı olarak orta uyarı seviyesinin devam edeceğini aktardı. Orta seviyeye göre, 6 kişiden fazla kişinin toplanması yasak ve ülke genelinde bar ve restoranlar 22.00'den sonra kapatılıyor.

Yüksek uyarı seviyesinde kapalı alanlarda sosyalleşmenin yasaklanacağı ve 6 kişi kuralının bu seviyede de geçerli olacağı ifade edildi.

Çok yüksek uyarı seviyesinde ise Ulusal Sağlık Sistemi'nin (NHS) artan hasta sayıları nedeniyle baskı altında olacağı bölgeler için sosyalleşmenin tamamen yasaklanacağı ve işletmelerin de kapatılacağı belirtildi.