Dünya

Britanya Başbakanı Johnson, ana muhalefet lideri Corbyn'e parlamentoda "muhallebi çocuğu" dedi

04 Eylül 2019 16:40

T24 Dış haberler

Britanya Başbakanı Boris Johnson'ın, Avam Kamarası'nda gerçekleştirdiği ilk "Başbakana sorular" etkinliğinde ana muhalefet konumundaki İşçi Partisi'nin Genel Başkanı Jeremy Corbyn'e hakaret ettiği iddia edildi.

The Guardian ve BBC'nin aktardığına göre mikrofonu kapalı olan Johnson'ın, Corbyn'in konuştuğu sırada, "O zaman seçim çağrısında bulun, seni muhallebi çocuğu" dediği görülüyor. 

Johnson'ın bu ifadeleri kullandığı sırada Corbyn'in başbakandan hükümetin "anlaşmasız Brexit planlarını" açıklaması istediği belirtildi. Johnson, Corbyn'in konuşması sırasında ısrarla muhalefet liderinden erken seçim çağrısında bulunmasını istedi.

Johnson'ın ifadeleri sosyal medyada tepki gördü, birçok kullanıcı bir başbakanın parlamentoda böyle konuşmaması gerektiğini ifade etti. 

Avam Kamarası'nda dün yapılan kritik oylama sonucunda parlamentonun gündemini belirleme hakkı muhalefete geçti ve Johnson'ın partisindeki 'isyancıları'* ihraç etmesiyle birlikte iktidar meclisteki çoğunluğunu kaybetmişti. Johnson geçen günlerde oylamayı kaybetmesi durumunda erken seçime gideceğini söylemişti. Ancak muhalefet erken seçim çağrısından vazgeçtiği için Johnson bu kararı alacak çoğunluğa ulaşamıyor.


*Britanya'da iktidar olan Muhafazakar Parti'nin parlamento üyelerinden olmasına rağmen hükümete karşı oy kullanan isimlere, "isyancı" diye hitap ediliyor