Dünya

Diri diri gömüldüğü ve tabuttan çıkmak için 11 gün mücadele verdiği iddia edilmişti; davada son karar verildi

Brezilyalı yetkililer, olaydan 5 yıl sonra kadının canlı canlı gömülmediğine karar verdi ve kan donduran dava kapanmış oldu

17 Ağustos 2023 12:36

Brezilya'da mahkeme 2018'de diri diri mezara gömüldüğü ve tabuttan çıkmak için 11 gün mücadele verdiği öne sürülen 37 yaşındaki Rosangela Almeida dos Santos için kararını verdi.

Brezilyalı yetkililer olaydan 5 yıl sonra kadının canlı canlı gömülmediğine karar verdi ve kan donduran dava kapanmış oldu.

37 yaşındaki Rosangela Almeida dos Santos, Ocak 2018'de bir hafta boyunca tedavi gördüğü hastanede "septik şok" nedeniyle hayatını kaybetti. Ölüm belgesine göre iki kez kalp durması yaşayan kadının 7 yaşından beri bayılma nöbetleri geçirdiği ve çok sayıda ilaç kullandığı öğrenildi. 

Hayatını kaybeden kadını Riachao das Neves bölgesindeki bir mezarlığa defneden aile 11 gün sonra mezarlığı ziyaret edenlerin Almeida'nın mezarından çığlıklar geldiğini iddia ettiği haberle sarsıldı. 

Bu haber üzerine kızlarının mezarını açan aile, rahatsız edici birçok şeyle karşılaştı. Tabutun kapakları gevşemişti ve içeride gözle görülür miktarda kan vardı. Kadının alnında ve kollarında ailenin daha önce olmadığını iddia ettiği yara izleri vardı, üstelik kadının cansız bedeni gömüldüğü pozisyondan farklı bir şekilde duruyordu.

Yerel medyada yer alan haberlere göre, kadının mezarının açıldığı sırada mezarlıkta 500'den fazla insan bulunuyordu.

Tabutun açıldığı sırada çekilen ve sosyal medyaya düşen görüntülerde çevredeki kalabalık dikkati çekerken kadının vücuduna dokunan görgü tanıkları Almeida'nın vücudunun hâlâ sıcak olduğunu öne sürdü. 

Soruşturmanın ilerleyen zamanlarında polis mezardan geldiği iddia edilen seslerin "şüpheli" olduğuna karar vererek mezarı yeniden açanlar hakkında soruşturma başlattı.