Dünya

Brezilya'da dekoltesi tartışılan kadın vekil: Büyük memeliyim ve siyaset yapıyorum, buna alışın

Silva, canı ne isterse onu giyeceğini ve tecavüz tehditlerine varan tepkileri dava edeceğini söyledi

08 Şubat 2019 16:09

Ana Paula de Silva'nın eyalet meclisinde giydiği kırmızı renkli elbisesinin dekoltesi Brezilya siyasetinde tartışmalara neden oldu. Tepkilere cevap olarak "Büyük memeliyim ve siyaset yapıyorum" diyen Silva, canı ne isterse onu giyeceğini ve tecavüz tehditlerine varan tepkileri dava edeceğini söyledi. 

Dekolteden taşanların görüntüleri sosyal medyada yayılır yayılmaz sıkı takip konusu haline gelen Paulinha, hem desteklerin hem de tehditlerin hedefi oldu.

Eyalet meclisinin böyle giyinmek için 'doğru yer olmadığı' eleştirisinde bulunanlara, "mecliste mesai bitince gece kulübüne dağıtmaya gittiğinden öyle giyiniyor" esprisiyle yanıt verenler oldu. 

Ancak burada kalmadı. Sosyal medya hesaplarına binlerce kadın düşmanı yorum bırakıldı. Ana Paula de Silva' ya 'fahişelerin vekili' diyenler olduğu gibi 'tecavüz' göndermesi yapanlar da çıktı.

Pazartesi günü açıklama yapan kadın vekil, tüm saldırgan ve hakarete varan yorumların kopyalarının avukatları tarafından alındığını, en kötü niyetli yorumları yapanları dava edeceğini açıkladı.

Dava edecekleri arasında eyalet polis teşkilatından bir memurun da olduğunu belirten Silva, NSC TV'ye "En fazla kırmızının insanların gözünü alacağını ve bunun konuşulacağını sanmıştım. Ama hepsi dekolteye odaklandı. Gelgelelim nasıl giyindiğim sadece beni ilgilendiren bir meseledir" diyerek ekledi:

"Kadınların memeleri vardır ve benim de büyük memelerim var ve de hep böyleydim. Milletvekili seçilince başka bir kadın haline gelmedim."

"Mesaj verilmiştir. Kadınlar siyasetin içinde ve toplum da buna alışmak zorunda" açıklamasını yapan Silva, "Meclisin tartışması gereken çok daha önemli konular var" dedi.