Ekonomi

BOTAŞ’a kademeli doğalgaz satış fiyatı belirleme yetkisi veren madde TBMM'de kabul edildi

AKP'li milletvekillerinin imzasıyla gelen kanun, memur ve emeklilere zam oranından doğal gazda kademeli faturalandırmaya, Bireysel Emeklillik Sistemindeki yeni orandan kamu müteahhidlerine kıyağa kadar pek çok konu içeriyor

13 Ocak 2022 22:06

BOTAŞ tarafından il veya bölge bazında kademeli doğal gaz satış fiyatı belirleme yetkisi veren madde Meclis'te kabul edildi.

AKP milletvekillerinin imzasını taşıyan torba kanun teklifinde bakanlık görüşleri alınması kaydıyla BOTAŞ’a kademeli doğalgaz satış fiyatı belirlenmesini içeren madde Meclis'te kabul edildi.

AKP'li 78 milletvekilinin imzasını taşıyan, 'Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" 18 maddeden oluşuyor. Kanun, memur ve emeklilere zam oranından doğal gazda kademeli faturalandırmaya, Bireysel Emeklillik Sistemindeki yeni orandan kamu müteahhidlerine kıyağa kadar pek çok konu içeriyor.

Bölgesel ve iklimsel koşullara göre kademeli doğal gaz satışı

Kanun teklifinin 2. bölümündeki, BOTAŞ tarafından bakanlık görüşleri alınması kaydıyla bölgesel ve iklimsel koşullara göre il veya bölge bazında kademeli doğal gaz satış fiyatı uygulanabileceğine dair 10. maddesi kabul edildi.

Teklifin 11. maddesi üzerinde AKP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ile arkadaşlarının önergesinin okunmasının ardından CHP Grubu yoklama talep etti.

Meclis Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş, yapılan yoklamada toplantı yeter sayısı bulunamayınca birleşimi 18 Ocak Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere kapattı.