Gündem

Boşanma aşamasındaki Gülten Ataklı, yol ortasında öldürülmüştü: Polis memuru eşi tutuklandı

01 Ağustos 2023 21:08

Çorum'da silahla vurularak öldürülen Gülten Ataklı'nın polis memuru eşi Mürsel Ataklı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'nun verilerine göre, 2023'ün ilk 6 ayında öldürülen 194 kadının neredeyse tamamını aile içinden, boşandığı veya boşanma aşamasında olduğu, sevgilisi ya da akrabası erkekler öldürdü. 

Çorum'un Sungurlu ilçesinde yaşayan 37 yaşındaki Gülten Ataklı, silahla öldürülmüş olarak yol kenarında bulunmuştu. Ataklı'nın boşanma aşamasında olduğu polis memuru eşi Mürsel Ataklı, Samsun Havza'da yakalanarak gözaltına alınmış ve  jandarmaya teslim edilmişti.

Gülten Ataklı'nın polis memuru olan eşi Mürsel Ataklı ile boşanma aşamasında olduğu ve bir süredir ayrı yaşadığı öğrenilmişti.

Yakalandıktan sonra önce Çarpı Polis Merkezi'ne götürülen Mürsel Ataklı, jandarmadaki işlemlerinin ardından bugün Sungurlu Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık ifadesinin ardından "kasten öldürme" suçundan mahkemeye sevk edilen Ataklı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TIKLAYIN | Çorum'da kadın cinayeti: Yol ortasında silahla öldürülen Gülten Ataklı'nın polis eşi, Havza'da yakalandı

TIKLAYIN | TKDF: 6 ayda 194 kadın öldürüldü, şüpheli kadın ölümleri 'yüksekten düşme' diye geçti

Failler, en yakındaki erkekler

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'nun verilerine göre, 2023'ün ilk 6 ayında 194 kadın öldürüldü, 63 kadın ise şüpheli şekilde öldü. Rapora göre, şüpheli kadın ölümlerinden bazıları, "yüksekten düşme" olarak kayıtlara geçti.

Rapora göre, kadınları öldüren erkeklerin neredeyse tamamı aile içinden, boşandığı veya boşanma aşamasında olduğu, sevgilisi ya da akrabasıydı.

Raporda, erkeklerin kadınların büyük çoğunluğunu silah ve kesici aletle öldürdüğü, 63 kadının ölümünün ise şüpheli olduğu kaydedildi. Bu ölümlerden bazılarının, "yüksekten düşme" olarak kayıtlara geçtiği belirtildi.