Spor

Borussia Dortmund'u yakan hakem, tehditler nedeniyle adliyeye başvurdu!

Borussia Dortmund, deplasmanda Bochum ile 1-1 berabere kaldı

02 Mayıs 2023 00:00

Bundesliga'da Bochum ile Borussia Dortmund arasında oynanan ve konuk ekibin liderliği kaybettiği maçta yaptığı bir skandal hatayla gündem olan hakem Sascha Stegemann adliyeye başvurdu.

30. haftaya lider giren Borussia Dortmund, deplasmanda Bochum ile 1-1 berabere kaldı. Hertha Berlin'i 2-0 ile geçen Bayern Münih zirveyi geri aldı.

Hakem önce özür diledi

Bochum-Dortmund mücadelesinin hakemi Sascha Stegemann, konuk ekipten Karim Adeyemi'nin ceza sahası içinde yer kaldığı pozisyonda oyunu devam ettirmeyi tercih etti.

VAR'dan da bir uyarı gelmeyince penaltı kararı çıkmadı ve oyun devam etti. Pozisyonun net penaltı olduğu görülürken hakem mücadelenin ardından özür dilemek zorunda kalmıştı. Maçın ardından BILD'e konuşan Stegemann; "VAR pozisyonu izledi ve değerlendirdi. Değerlendirmelerine göre bariz bir hata yoktu ve pozisyonu izlemem önerilmedi" diye konuştu.

Adliyeye başvurdu

Hakemliğe ara vermeyi düşünen Alman hakem, ailesi ve kendisinin tehditler aldığını belirtti. Adliyeye başvuran 38 yaşındaki hakem ve ailesi koruma altına alındı. (Fanatik)