Ekonomi

Borusan Holding 260 milyon dolar sendikasyon kredisi aldı

21 Ocak 2021 12:57

Borusan Grubu, uluslararası ve yerli toplam 7 farklı coğrafyadan 11 bankanın katılımıyla gerçekleşen konsorsiyumdan 260 milyon dolarlık sendikasyon kredisi sağladı. HSBC Middle East Limited koordinatörlüğünde HSBC Bank A.Ş., HSBC Bank Middle East Limited, Garanti Bankası, ICBC, İş Bankası, Akbank, Yapı Kredi Bankası, QNB Finansbank, Vakıfbank, Odeabank ve Alternatifbank’ın katılımıyla gerçekleştirilen konsorsiyumda sağlanan kredi, 155 milyon dolar ve 87 milyon euro olmak üzere iki dilimden oluşuyor.

Sağlanan sendikasyon kredisinin, global finansal piyasalardaki zorlu koşullara rağmen Türkiye ve Borusan mali sistemine duyulan güveni teyit ettiğini belirten Borusan Holding Grup CEO’su Erkan Kafadar gerçekleştirilen işlem hakkında şunları söyledi: 

“Borusan Grubu olarak küresel ölçekte belirsizliğin yanı sıra daha önce benzeri görülmemiş pandemi koşullarına rağmen hedeflerimize ulaştığımız, başarılı bir seneyi geride bıraktık. Sahip olduğumuz güç ve sürdürülebilir büyüme odaklı stratejilerimiz doğrultusunda aldığımız sendikasyon kredisini, planlamalarımızın finansmanında kullanarak daha güçlü bir şekilde yol almaya devam edeceğiz. Kuruluşumuzun 77. yılını kutladığımız 2021 yılında, Türkiye’de ve yer aldığımız yurt dışı pazarlarda büyümeye, ülkemizin ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz.”

Yapılandırma iddialarını yalanlamıştı

Borusan Holding 2018 yılındaki kur krizinden sonra kredilerini yeniden yapılandırmak için bankalarla masada olduğu haberleriyle gündeme gelmişti. Holding bu iddiaları yalanlayarak “Kim tarafından ileri sürüldüğü belli olmayan bir iddia ile yapılmak istenen toplam cirosu 17.1 milyar TL olan ve 9 bin kişiye istihdam sağlayan grubumuza zarar vermektir” demişti.