Sosyal Güvenlik

Bornova Belediyesi’nde toplu sözleşme imzalandı

BORBEL'de çalışan işçiler yüzde 26’lık asgari ücret artışına ilave yüzde 4 ücret artışı sağlandı

20 Nisan 2019 15:59

Bornova Belediyesi ve Genel İş Sendikası arasında sürdürülen ve anlaşmayla sonuçlanan görüşmelerin ardından toplu iş sözleşmesi törenle imzalandı. Büyükpark’ta imzalanan toplu iş sözleşmesi Bornova Belediyesi Personel AŞ’de (BORBEL) çalışan 1277 işçiye yüzde 26’lık asgari ücret artışına ilave yüzde 4 oranında ücret artışı ile yeni sosyal haklar getirdi. Toplu İş Sözleşmesi’ni DİSK Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan ve 7 Numaralı Şube Başkanı Kemal Köroğlu ile Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ imzaladı.

En düşük işçi maaşı 600 lira arttı

BirGün'ün haberine göre, Köroğlu imza töreninde yaptığı konuşmada, “Bornova işçisi bugün mutlu bir gününü yaşıyor” diyerek, “Bornova Belediye Başkanımız Dr. Mustafa İduğ göreve gelir gelmez, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü şantiyelerinde işçilerimizi, ardından sendikamızı ziyaret etti. Onun bu tavrıyla gurur duyuyoruz” dedi. Toplu İş Sözleşmesi’nin maddeleri hakkında işçilere bilgi veren Köroğlu, ücret maddelerinden daha önemlisi, bu toplu iş sözleşmesi bir iş güvencesi belgesidir. Hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi. Köroğlu sözleşmeyle en düşük işçi maaşının 600 lira arttığını açıkladı.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ da, “Toplu iş sözleşmesiyle sağlanan ücret artışı bizim verdiğimiz bir şey değil. Olması gerekendi. Geç kalındı” dedi. Yaklaşık 1.5 ay önce DİSK Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ile yaptığı görüşmede Sarı’nın kendisine, “Sevgili Başkanım, seçilirsen varsa ver. Yoksa ben seni anlarım” dediğini dile getirden Başkan İduğ, “Ben varolduğu sürece vereceğim. Bunu bilin. Bunun yanında halkımızın memnuniyeti de benim için en önemli konu. Bu memnuniyeti hep birlikte sağlayacağız. Bunu sizden bekliyorum” diye konuştu.

"Mücadele arkadaşı kazandınız"

DİSK-Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan da toplu iş sözleşmesinin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek bu güzel tabloyu görmenin mutluluk verici olduğunu söyledi. Çalışkan, “Emek en yüce değerdir diyerek emeğe değerini veren, bu sözleşme imzalanmaz denirken, maddelerinin bile görüşülmediği bir ortamda yüreğini ortaya koyan belediye başkanımıza güçlü bir alkış istiyorum” dedi.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da Bornova Belediyesi’nin işçilerine seslenerek, “Sizler bir toplu sözleşme değil Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ gibi bir mücadele arkadaşı kazandınız. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.