Dünya

Boris Johnson'a soğuk duş: Britanya'da Muhafazakar Parti'nin meclis çoğunluğu tek koltuğa düştü

02 Ağustos 2019 11:50

T24 Dış haberler

Britanya'nın yeni başbakanı Boris Johnson'ın göreve gelmesinden haftalar sonra liderlik ettiği Muhafazakar Parti Avam Kamarası'ndaki çoğunluğunu kaybetme tehlikesiyle karşı kaşıya. 

Galler'de boşalan koltukları doldurmak için yapılan ara seçimde Liberal Demokrat Partili Jane Dodds'un aldığı zafer sonucunda iktidardaki Muhafazakar Parti'nin Avam Kamarası'ndaki çoğunluğu tek koltuğa düştü. Muhafazakar Parti bu bölgeyi geçen seçimlerde yaklaşık 8 bin oyluk bir fark ile kazanmıştı, ancak ara seçimde Liberal Demokratlar bu sonucu tersine döndürüp 'Tory'lere bin 425 oy fark attı.

The Guardian bu sonucun seçmenlerin Johnson'ın anlaşmasız Brexit konusundaki açıklamalarından endişe duyduğunu gösterdiği değerlendirmesinde bulundu.

Dodds seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra yaptığı açıklamada, "İnsanlar çaresizce farklı bir türde siyaset istediklerini haykırıyor. Ülkemiz Boris Johnson hükümetiyle ve anlaşmasız Brexit tehditiyle karşı karşıyayken hizipçilik yapmaya vakit yok" dedi. Dodds, konuşmasının devamında, "Sizin milletvekiliniz olarak Westminster'a gittiğimde yapacağım ilk iş nerede saklanırsa saklansın Boris Johnson'ı bulmak olacak. Ona açık bir şekilde şunu söyleyeceğim; 'Halkımızın geleceğiyle oynamayı bırak ve anlaşmasız Brexit ihtimalini ortadan kaldır" ifadelerini kullandı.