Gündem

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında kritik gelişme: Suç örgütünü yönettiği iddia edilen kişi tutuklandı

23 Eylül 2023 16:49

T24 Ankara

Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, suç örgütü kurduğu iddiasıyla tutuklanan "Ayhan" lakaplı Bora Kaplan'a yönelik operasyonda, örgüt yöneticisi olduğu belirtilen firari şahıslardan M.A. ve "örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan aranan emniyet personeli Ç.M.K. Ankara'da yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan adli işlemlerin ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Ç.M.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, örgüt yöneticisi M.A tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre, M.A.'nın; suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kasten yaralama, uyuşturucu madde ticareti ve kullanımı, mala zarar verme, tehdit, 6136 Sayılı kanuna muhalefet suçları başta olmak üzere çok sayıda suç kaydı var.

Bugüne kadar düzenlenen operasyonlarda, 33 şahıs hakkında işlem yapılırken bu şahıslardan 18'i tutuklandı.

Firari şahısların yakalanmasına yönelik emniyetin, çalışmalara devam ettiği öğrenildi.

Ne olmuştu?

Ayhan Bora Kaplan'ın gözaltına alınması, T24'ten Tolga Şardan imzalı haberle duyurulmuştu. Ankara’da yer altı dünyasında "Kaplan" grubu olarak bilinen ve TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın iddiasına göre, yakın olduğu iddia edilen Süleyman Soylu ile telefonla görüştükten sonra beraberinde kalaşnikof silahlı adamlarıyla 15 Temmuz 2016 gecesi TRT’ye gelen, uyuşturucudan sabıkası olan ve Ankara narkotik polisinin takibinde olan Kaplan, gözaltına alınmıştı.

TOLGA ŞARDAN YAZDI | İşte Ayhan Bora Kaplan hakkındaki "o" takipsizlik kararı ve sonrasında yaşananlar

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU YAZDI | Ayhan Bora Kaplan ile ilgili açıklama yaptığı gazetecinin haberini bile engelleten Yargıtay üyesi, engelleyen yargı ve güç savaşları

TIKLAYIN | Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni detaylar: Geliri 1 milyon, arabası 40 milyon TL

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan kimdir?