Dünya

Bombaların sponsorluğunda onur yürüyüşü

12 Haziran 2023 11:46

Sosyal medya platformu Twitter üzerinden yapılan bir paylaşımda, ABD'de düzenlenen bir yürüyüşten şaşırtıcı görüntüler paylaşıldı. 

Paylaşılan görüntülerde, büyük firma ve kamu kuruluşu çalışanlarının onur yürüyüşüne kendi kuruluşlarının isminin ve logolarının olduğu pankartlarla katıldığı görülüyor. 

ABD'li silah devi Lockheed Martin firmasının da yürüyüş kortejinde kendi pankartı ve amblemleriyle yer aldığı görülüyor. 

Eşitsizlikleri ortadan kaldırma adına ve insan hakları savunuculuğu amacıyla düzenlenen yürüyüşün silah firmalarının reklam alanına dönüşmüş olması kullanıcılar tarafından eleştirildi.

Geçtiğimiz hafta gezegenin dört bir yanında düzenlenen onur yürüyüşleri, farklı cinsel yönelimlerden insanların biraraya gelerek maruz kalınan eşitsizlik ve ayrımcılığa karşı seslerini duyurmanın bir aracı oldu. 

Çoğu ülkede renkli görüntülere sahne olan ve barış içinde geçen yürüyüşler, Türkiye'de AKP cephesinin ayrıştırıcı söylemleri ve polis şiddeti nedeniyle kriminalize edilmiş, gösteriler yasa dışı ilan edilmiş, öğrenciler ve aktivistler gözaltına alınmıştı.