Gündem

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, bazı yeni mezunların kampüse girişini yasakladı; "Eylemlerle üniversitenin huzur ve güvenliğini bozdunuz"

En az 4 yeni mezunun, mezun kartları iptal edildi

05 Temmuz 2022 14:56

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, yeni mezun olan bazı öğrencilerin mezun kartlarını "kampüste yapılan gösteri ve eylemlerle üniversitenin huzur ve güvenliğini bozdukları" gerekçesiyle iptal etti. 

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rektör atamasına karşı rektörün seçimle gelmesi için yapılan eylemler aylardır devam ederken, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, eylemlere katılan bazı mezun öğrencilerin kampüse girmesini yasakladı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci'nin yardımcısı olan Fazıl Önder Sönmez'in imzasını taşıyan 4 Temmuz 2022 tarihli belge, bazı yeni mezunlara gönderildi. Belgede, "Kampüste yaptığınız gösteri ve eylemlerle üniversitenin huzur ve güvenliğini bozduğunuz tespit edildiğinden, mezun kartınız süresiz olarak iptal edilmiş olup, kampüse girişinize izin verilmeyecektir" denildi. 

Kartı iptal edilen yeni mezunlardan biri de üniversitedeki rektör atamalarına karşı protestolarda gözaltına alınıp 94 gün tutuklu bulunan Ersin Berke Gök oldu. 

T24'e konuyla ilgili konuşan Gök, mezun kartlarının iptaliyle ilgili bir süreç işlemediğini belirterek, "Hakkınızda kartınızın iptal edildiği bilgisi veriliyor ve bu yüzden kampüse, kütüphaneye, yemekhaneye, okul ile alakalı hiçbir yere giremiyorsunuz. İptal bilgisini bu sabah gelen maille öğrendik" dedi. 

"Daha önce mezuniyette eylem yapacakların mezun kartları iptal edilecek diye tehdit maili almıştık. Fakat daha ne mezuniyet ne de eylem gerçekleşmeden mezun kartları iptal edildi" diyen Gök, en az 4 kişinin daha mezun kartlarının iptal edildiğini, kesin sayıyı henüz bilmediğini söyledi. 

Gök, mezun kartı iptal edilenlerin avukatları aracılığıyla Rektörlükle görüşeceklerini aktarırken, iptal gerekçesini de "Daha mezuniyet olmadan kartların iptal edilmesini olası bir eylemin önüne geçmek için yapıldığını düşünüyorum" sözleriyle yorumladı. 

T24, konuyla ilgili yorumunu almak üzere iletişime geçmeye çalıştığı Boğaziçi Rektörlüğü'ne ise ulaşamadı.