Gündem

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Lale Akarun: Dekanlarımızı, enstitü müdürlerini, bölüm başkanlarını görevden alıyor ki rahat rahat kadrolaşabilsinler

Prof. Dr. Akarun, "Boğaziçi'nde tasfiye, üniversite binalardan mı ibaret?" sorusunu yöneltti

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, üniversitede yaşananları protesto ediyor.

26 Ağustos 2022 10:46

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Lale Akarun, atanmış rektör Naci İnci tarafından pek çok akademisyenin okuldan uzaklaştırılmasına işaret ederek, "Üniversite mekandan değil, öğretim üyeleri, öğrenciler ve araştırmacılardan oluşur. Bir üniversiteyi iyi yapan bunlardır. Tabii ki iyi öğrencileri çekmek için zengin kültürel imkanlar sunan bir kampüs, araştırmacıları çekmek ve iyi çalışmalar yapabilmelerini sağlamak için kütüphaneler, laboratuvarlar ve diğer imkanlar gereklidir. Ancak üniversitenin özü insandır. En iyi öğrencileri nasıl çekeriz? En iyi öğretim üyelerini nasıl çekeriz; nasıl en iyi araştırmaları yapmalarını sağlarız?" diye yazdı.

Boğaziçi Üniversitesi'ni binalardan ibaret zannedenlerin değerli öğretim üyelerini üniversiteden uzaklaştırmaya çalıştığına savunan Akarun, "Dekanlarımızı, enstitü müdürlerini, bölüm başkanlarını görevden alıyor ki rahat rahat kadrolaşabilsinler" ifadelerini kullandı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...