Gündem

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Başkanı üniversiteye alınmadı

23 Ağustos 2022 21:36

Üç ay süreyle görevden uzaklaştırılan Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ünal Zenginobuz, Boğaziçi Üniversitesi’ne alınmadı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan ve ‘kayyım rektör’ olarak da nitelendirilen Naci İnci ve yönetimi, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölüm Başkanı Zenginobuz'u hakkındaki soruşturma nedeniyle okuldan uzaklaştırmıştı.

Bugün sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Zenginobuz’un Boğaziçi Üniversitesi’ne alınmadığı görüldü. Paylaşılan görüntülerin ardından Prof. Dr. Rafet Gürkaynak ile T24'ün ekonomi yazarı Uğur Gürses de tepkilerini dile getirdi.

Gürses, “Ne kadar yüz kızartıcı işler yapıyorlar…” derken Gürkaynak’ın mesajı şöyle oldu: “Bu rezil dönemde yapılan ilk haksızlık değil, en büyüğü de değil. Ama gözümüzün içine bakılarak yapılan büyük bir haksızlık, büyük bir kötülük. Ünal Hoca’ya da, öğrencilerine de, Boğaziçi’ne de, Türkiye’ye de. Kendinize iyi insan, aldıran insan diyorsanız ses çıkartınız.”

TIKLAYIN | Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölüm Başkanı Ünal Zenginobuz görevden uzaklaştırıldı