Gündem

Boğaziçi Üniversitesi, Eğitim-Sen temsilciliğini Kilyos’a taşınacak: "Bu bir sürgün kararıdır"

30 Aralık 2022 00:11

Boğaziçi Üniversitesi’nin yetkili sendikası olan Eğitim-Sen’in temsilcilik odası Kuzey Kampüs’ten üniversite merkezine 30 kilometre mesafede yer alan Kilyos’taki Sarıtepe Kampüsüne taşınmak isteniyor. Kararı duyuran Eğitim-Sen’in yazılı açıklamasında, "Kuzey ya da Güney Kampüs’te yeni bir yer yerine, Kilyos’a yollanmak, Eğitim-Sen’e dönük bir sürgün kararı ve büyük bir baskıdır. Boğaziçi rektörlüğü aldığı bu kararı acilen geri çekmelidir.” ifadelerine yer verildi.

Diken'de yer alan habere göre, Naci İnci yönetimindeki Boğaziçi Üniversitesi, Kuzey Kampüs'te yer alan Eğitim-Sen'in temsilcilik odasını Kilyos'a taşıma istediğini sendikaya bildirdi. Kampüsteki yer azlığı gerekçe gösterilerek talep edilen taşınma işlemini gerçekleştirmesi için rektörlük tarafından sendikaya yedi iş günü süre verildi.

Kararı duyuran Eğitim-Sen’in yazılı açıklamasında ‘kayyım rektör’ Naci İnci imzalı bu kararın, Boğaziçi Üniversitesi’nin yetkili sendikasına bir engelleme girişimi olduğu kaydedildi: “Eğer odamızı boşaltma nedeni, gerçekten eğitim ve öğretim mekân sorunu olsaydı, okulun merkezi kampüsleri olan Güney veya Kuzey’den uygun başka bir mekân gösterilebilirdi. Bunun yerine Ağustos 2022’de neredeyse bütün birimleri Anadolu Hisarı Kampüsü’ne taşınan, şu an yaklaşık 20 kişinin çalıştığı ve merkez kampüslere uzaklığı 1,5 saat olan Kilyos Kampüsü’nde yer verilmiştir.”

Bu alınan kararın açıkça hukuk dışı olduğunu belirten sendika, şöyle seslendi: “Buna ilişkin yasal bütün yollara başvuracağımızın bilinmesini istiyoruz. Kuzey ya da Güney Kampüs’te yeni bir yer yerine, Kilyos’a yollanmak, Eğitim-Sen’e dönük bir sürgün kararı ve büyük bir baskıdır. Boğaziçi rektörlüğü aldığı bu kararı acilen geri çekmelidir.”