Gündem

Boğaziçi mezunları, BUVAKIF'a karşı harekete geçti: Kanuna aykırı olarak kuruldu! 

BUVAKIF '1. Mütevelli Heyeti Toplantısı'ndan

27 Ekim 2022 12:50

T24 Haber Merkezi

Boğaziçi Üniversitesi mezunları, Rektör Naci İnci ve BURA Derneği'nin beraber kurduğu Boğaziçi Üniversitesi Geliştirme Vakfı'nın (BUVAKIF) kanuna aykırı olarak kurulduğunu belirterek, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne dilekçe vermeye başladı.

Boğaziçi Üniversitesi mezunları 2022 Ocak ayında kurulan; yönetim kurulunda Rektör Naci İnci'nin, mütevelli heyetinde de AKP'ye yakınlığıyla bilinen Boğaziçi Üniversiteliler Derneği'nin (BURA) yer aldığı Boğaziçi Üniversitesi Geliştirme Vakfı (BUVAKIF) konusunda harekete geçti. 

Vakfın; vakıf ve derneklerin kamu kurum ve kuruluşları ile olan ilişkilerini düzenleyen 5072 sayılı kanuna aykırı olarak kurulduğunu belirten mezunlar, dilekçelerinde BUVAKIF’ın kapatılmasını, mal varlığının Vakıflar Müdürlüğü'ne devrini, ilgililer hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Mezunlar, "aksi halde Vakıflar Müdürlüğü'ndeki sorumluları da dahil ederek suç duyurusunda bulunacaklarını" belirtti.

İlgili kanuna göre; 2004'ten sonra kurulan vakıflar, hiçbir şekilde kamu kurum ve kuruluşlarının isimlerini alamıyor. Ayrıca kanuna göre kamu görevlileri, görev ünvanlarını kullanarak dernek ve vakıf organlarında görev alamıyor.