Dünya

Boeing'de sorun bitmiyor: Motor kapağı kalkış sırasında düştü, soruşturma başlatıldı

08 Nisan 2024 15:40

T24 Dış Haberler

ABD havayolu düzenleyicileri, Boeing uçağındaki motor kaputunun kalkış sırasında düşüp uçağın kanadına çarpması üzerine soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Bu, uçak üreticisinin karşılaştığı bir dizi güvenlik sorununun en sonuncusu olarak açıklandı. 

Southwest Airlines'ın 3695 sefer sayılı uçuşu yaklaşık 3 bin 140 metreye yükseldi ve kalkıştan 25 dakika sonra Denver Uluslararası Havaalanına güvenli bir şekilde geri döndü 

İçinde 135 yolcu ve altı mürettebat bulunan Boeing uçağın Houston, Teksas'a doğru yola çıktığı, kimsenin yaralanmadığı bildirildi.

Havayolu, bakım ekiplerinin uçağı incelediğini söyledi. Uçağın, sorunlu 737 Max serisinin yerini alması planan bir model olan 737-800 olduğu bilgisi paylaşıldı. 

Boeing'in güvenlik sicili, 5 Ocak'ta yaklaşık 5 bin metre yükseklikte yeni bir Alaska Airlines 737 Max 9 jetinin kapı tıkacı panelinin çıkmasıyla bu yıl yeniden incelemeye alınmıştı. 

Bu olayın ardından Federal Havacılık İdaresi, Max 9'u birkaç hafta süreyle yere indirdi, Boeing'in uçağın üretim oranını artırmasını yasakladı ve 90 gün içinde "sistemik kalite kontrol sorunlarını" ele alacak kapsamlı bir plan geliştirmesi talimatını verdi. 

ABD Adalet Bakanlığı olayla ilgili ceza soruşturması başlattı.