Yaşam

Bodrum'da 15 emekli, deniz kenarındaki geçici barınma merkezini huzurevi yaptı

Emekliler huzurevi ve yurtlara gitmek istemiyor

14 Ağustos 2019 10:57

Bodrum’da sokakta kalan, huzurevi ya da bakımevine yerleştirileceği güne kadar barınacak yer ihtiyacı duyan kişilere sahip çıkmak için belediye tarafından kullanılan geçici barınma evi, yıllardır burayı otel gibi kullanan misafirleri nedeniyle zor günler yaşıyor. Kira, elektrik ve su parası ödemeyen kimsesizlere belediye günde üç öğün yemek veriyor. Kalanlardan çoğu emekli maaşı alırken emeklilerin gitmeme gerekçeleri şaşırttı. Emekliler huzurevi ve yurtlara gittiklerinde alkol alamayacaklarını ve rahat hareket edemeyeceklerini gerekçe gösteriyor. 

TIKLAYIN: Bodrum'da bir işletme müdiresi: Kız Ankara’da yaşıyor, gittiği tek şehir Yozgat, hayatında deniz görmemiş gelmiş burada Kıyı Kanunu diyor

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Bodrum Belediyesi 15 yıl önce kentte barınma yeri olmayan ve yardıma muhtaç kişilerin geçici olarak barınması için bir otelle anlaşarak 32 yataklı oda kiraladı.

Bodrum’un merkezinde ve deniz kenarında bulunan geçici barınma evine, Valilik ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yönlendirilen kimsesiz ve yardıma muhtaç kişilerin kalması sağlandı.

Gerekçe: Alkol ve rahat hareket edememe

Geçiçi Barınma Evi’nde kalan misafirlerin çoğu en fazla 1 ay kaldıktan sonra başka illere gitti veya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yakın illerdeki bakımevlerine gönderildi. Emekli maaşları olan ve sayıları 15’e varan misafirler, 5 yıldır geçici barınma evini kendi evleri haline getirdi. Barınma evinden çıkmayan çoğu kimsesiz 15 kişi, huzurevi ve yurtlara gittiklerinde alkol alamayacaklarını ve rahat hareket edemeyeceklerini gerekçe gösteriyor.

Haberin tamamı Cumhuriyet'te