Ekonomi

BMW, yaklaşık 720 aracını geri çağırıyor: Yangın riski var

20 Ağustos 2024 21:24

Alman otomobil üreticisi BMW, kısa devre endişeleri nedeniyle 720 bin 796 aracı geri çağırdı. ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), BMW'nin 2012-2018 model belirli araçlarını geri çağırdığını açıkladı.

Bu araçlarda, su pompasındaki düzgün kapatılmamış bir elektrik bağlantı parçasının suya maruz kalabileceği ve kısa devre yapabileceği bilgisi verilen açıklamada, kısa devrenin yangın riskini artırdığına işaret edildi.

Araç sahiplerine 4 Ekim'den itibaren bildirim gönderilecek

Geri çağırmadan etkilenen potansiyel araç sayısının 720 bin 796 olduğu belirtilen açıklamada, bayilerin ücretsiz olarak su pompasını ve fiş bağlantı parçasını inceleyerek gerekirse değiştireceği, koruyucu bir kalkan takacağı aktarıldı.

Açıklamada, geri çağırmadan etkilenen araç sahiplerine 4 Ekim'den itibaren bildirim gönderilmesinin beklendiği kaydedildi.

Çin’de 1,3 milyondan fazla aracını geri çağırmıştı

BMW, bu ayın başlarında ABD'de aşırı ısınmaya veya nadir durumlarda yangına neden olabilecek bir motor arızası nedeniyle 100 binden fazla, geçen hafta da Çin'de 1,3 milyondan fazla aracını geri çağırmıştı. (AA)