Dünya

Bloomberg: Elon Musk, satın aldığı Twitter'ın CEO'su olmayı ve 'ömürlük' cezaları kaldırmayı planlıyor

Musk'ın bu yönde bir karar alması, Trump'ın Twitter'a dönmesinin önünü açabilir

28 Ekim 2022 11:23

T24 Dış Haberler

Bugün itibariyle Twitter'ın resmen yeni sahibi olan Elon Musk'ın görevden aldığı CEO Parag Agrawal'ın yerine kendisinin geçmeyi planladığı belirtildi. 

Bloomberg'e konuşan bir kaynak, Musk'ın geçici olarak sosyal medya devine CEO'luk yapmayı planladığını, bir süre sonra görevi başkasına devredebileceğini ifade etti. 

Kaynak, Musk'ın Twitter'dan "ömür boyu" ceza alanların yasağını kaldırmayı planladığını, çünkü sosyal medya devinin "ömür boyu sürecek cezalara inanmadığını" söylediğini aktardı.

Musk'ın bu yönde bir karar alması, eski ABD başkanı Donald Trump'ın Twitter'a dönüşünün önünü açabilir. 

Musk'ın bugün şirketin kontrolünü eline aldıktan sonra aralarında CEO Parag Agrawal'ın da bulunduğu üst düzey yöneticileri kovduğu bildirildi. Reuters'ın aktardığına göre Agrawal ve kovulan bir başka isim olan CFO Ned Segal, anlaşma hayata geçerken San Francisco'daki Twitter ofisinden güvenlik eşliğinde çıkarıldı. Şirketin yasal politikalar departmanının başındaki Vijaya Gadde'nin de kovulduğu bildirildi. 

Musk'ın Twitter'ı satın alma girişimleri Nisan ayında başlamıştı. New York Times'ın farklı kaynaklardan doğruladığına göre 44 milyar dolarlık anlaşma hakkındaki son pürüzler perşembe akşamı giderildi ve resmen sonuçlandırıldı.