Spor

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Genel Kurulu toplandı; yeni başkan belirlenecek

Adayların konuşmasından ardından oy kullanma işlemleri başladı

20 Ekim 2019 12:30

Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün bugün gerçekleşen olağanüstü seçimli genel kurulu öncesinde, başkan adayları Ahmet Nur Çebi, Serdal Adalı ve Hürser Tekinoktay Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’ne erken saatlerde gelerek, genel kurulda oy kullanacak olan üyeleri kapıda karşıladı. 3 başkan adayı, birbirlerine başarı diledikten sonra, oy vermek üzere genel kurula gelen üyelere ‘hoş geldiniz’ dedi.

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan olağanüstü seçimli genel kurulda, açılış konuşmasını Fethi Hinginar yaparken, Genel Kurul Divan Başkanı olarak Uluç Gürkan seçildi. Gürkan'ın yardımcıları olarak ise Özgür Mert Balcı ve Faruk Öztürk belirlendi. Daha sonra başkan adaylarına Gürkan tarafından sırayla söz verildi. Daha önce Ahmet Nur Çebi ve Serdal Adalı arasında konuşma yapmamak üzere mutabakat sağlandığı için, Adalı bu doğrultuda konuşma yapmayacağını söyledi. Ancak Çebi, kendisine verilen söz hakkını kullandı. Ardından Hürser Tekinkoktay da verilen söz hakkını kullanarak üyelere seslendi. Mutabakatın bozulması nedeniyle Adalı da söz aldı.

Çebi: "Her şey Beşiktaş için olsun"

Pazar günü erken saatte oy kullanmak için genel kurula gelen üyelere teşekkür ederek sözlerine başlayan Ahmet Nur Çebi, “Bu saatte buraya gelen bütün arkadaşlara ve gelecek olan arkadaşlara teşekkür ediyorum. 7 yıl önce sıkıntılar vardı ve elimi taşın altına koydum. Şimdi de başkan adayı olarak göreve talibim. 7 yıl önce niye geldiysem, bugün de onun için geldim. Sadece Beşiktaş’a hizmet etmek aşkıyla, 1 birim bile olsa katkı vermek aşkıyla aday oldum" diyerek sözlerini sürdürdü. Ardından Beşiktaş Genel Kurulu hakkında söylenen bazı şeylerin doğru olmadığını söyleyen Çebi, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Birlik ve beraberliğimizi bugün herkese gösterelim. Beşiktaş’a yakışan, herkesin konuştuğu bir Beşiktaş seçimi olsun. Aday olan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Hangisi olursa olsun benim de başkanım olacak. Ben kendim için bir şey istemiyorum. Her şeyi Beşiktaş için istiyorum. Hayırlı uğurlu olsun, her şey Beşiktaş için olsun.” 

Tekinoktay: “Metin-Ali-Feyyaz’lı döneme dönmeyi vadediyoruz”

Çebi gibi sözlerine salona gelen üyelere teşekkür eden başkan adayı Hürser Tekinoktay, “19 yıl sonra değişime inanan arkadaşlara, verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Saygı duyulan Beşiktaş’ı yeniden hayata geçirmek için aday oldum. Metin-Ali-Feyyaz’lı dönemi tekrar yaşatmak istiyoruz, öz kaynak düzenimize dönmek istiyoruz, bu nedenle adayız. Bankalardan aldığı borçlarla yürüyen bir Beşiktaş değil, özsermayesiyle ayakta duran bir Beşiktaş vadediyoruz. Futbol takımının bütçesini iş adamlarına değil, futbolun duayenlerine emanet etmek istiyoruz. Kulübü halka açarak 100 bin üyeye sahip olmayı vadediyoruz. Hepinizin desteğini mavi pusulada bekliyorum. Bugün sonuç ne olursa olsun kazanan Beşiktaş olacaktır” dedi.

Adalı: “Beşiktaş için bembeyaz bir sayfa açacağız"

Son olarak kürsüye gelen Serdal Adalı ise şunları ifade etti: 

“Bugün burada sizlerin tercihleriyle Beşiktaş için bembeyaz bir sayfa açacağız. Bu dönem, Beşiktaş için hayırlı uğurlu olsun. Beşiktaş’ın desteğe, birliğe çok ihtiyacı olan bu dönemde sorumluluk alan herkese teşekkür ediyorum. Beşiktaş için en doğru kararın çıkacağına inanıyorum. Kazanan Beşiktaş olsun."

Adalı’nın konuşmasının ardından kongre divan başkanlığı, üyelere oy kullanımı için gerekli bilgileri verdi ve oy kullanma işlemi başladı. (İHA)