Ekonomi

Birleşik Krallık'taki İranlı öğrenciler öğrenim ücretlerini kripto aracılığıyla ödüyor

Deniz Kılınç / İstanbul, 18 Aralık (DHA) – ABD Başkanı Donald Trump’ın İran üzerinde uyguladığı yaptırımlar nedeniyle Birleşik Krallık’taki üniversite öğrencileri öğrenim ücretlerini kripto para birimleri aracılığıyla ödüyor

18 Aralık 2018 14:54

Deniz Kılınç / İstanbul, 18 Aralık (DHA) – ABD Başkanı Donald Trump’ın İran üzerinde uyguladığı yaptırımlar nedeniyle Birleşik Krallık’taki üniversite öğrencileri öğrenim ücretlerini kripto para birimleri aracılığıyla ödüyor.
Trump’ın Kasım ayında uygulamaya giren İran üzerindeki yaptırımları İran merkezli bankalar üzerinde de etkili olurken, The Guardian’da yer alan bir haberde Birleşik Krallık Reading Üniversitesi bir öğrencisine, öğrenim ücretini ödememesi durumunda uzaklaştırılacağı uyarısında bulundu. Parsa Sadat isimli hukuk öğrencisine okul yönetiminin gönderdiği e-mailde, “Noel tatili sırasında İran’a gidip öğrenim ücretinizi nakit olarak buraya getirmeniz için yeterli süreniz var. Ödeme söz konusu tarihe kadar yapılmazsa okuldan uzaklaştırılacaksınız” ifadeleri yer aldı.
Birleşik Krallık Reading kenti Milletvekili Matt Rodda, üniversiteye gönderdiği yazılı açıklamada, “Parsa kendi kontrolü dışında gelişen bir durumun kurbanıdır ve bu sebeple ödeme konusunda kendisine esneklik tanımanızı talep ediyorum” dedi.
Birleşik Krallık’ta eğitim gören İranlı öğrencilerin söz konusu yaptırımlar sebebiyle kripto para birimi kullanımına yöneldiğini belirten IranWire.com Editörü Maziar Bahari, “Öğrenciler, İran’daki ailelerinden para alabilmek için Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine yöneldiler” dedi.

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir