Dünya

Birleşik Krallık'tan Türkiye'ye seyahat edeceklere uyarı: Onlarca turistte salmonella görüldü

27 Temmuz 2023 13:13

T24 Dış Haberler

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), ülkeye giden vatandaşlarında alışılmışın dışında seviyede salmonella hastalığı görüldüğü gerekçesiyle Türkiye'ye seyahat edeceklere uyarıda bulundu. 

UKHSA'dan yapılan açıklamada, 15 Ocak ile 18 Temmuz arasında ülkede 241 doğrulanmış salmonella vakası görüldüğünü ve bunların büyük bölümünün nisandan sonra Antalya'ya seyahat ettiği belirtildi. 

Paylaşılan verilere göre, hastalardan 93'ü Antalya'da tatil yaptı. UKHSA, bu turistlerin farklı otellerde kaldıklarını ve "her şey dahil" tatil planı kapsamında çeşitli gıda ürünleri tükettiklerini bildirdi. 

Açıklamada, "Salmonella enfeksiyonları çoğunlukla evde bakım ile tedavi edilse de genç çocuklar, yaşlılar ve bağışıklık sorunları olanlar için daha tehlikeli olabilir" denildi. 

Açıklamada, şu uyarılar yer aldı:

- Yemekten önce, tuvaletten çıktığınızda ya da yemek hazırlamadan önce mutlaka elinizi yıkayın.
- Yiyeceklerin iyice pişirildiğinden, çabuk bozulan yiyeceklerin buzdolabında veya derin dondurucuda muhafaza edildiğinden emin olun.
- Sadece bizzat kendinizin soyduğu meyveleri yiyin.
- Yoğurt, süt, peynir gibi pastörize ürünler tüketmemeye dikkat edin.

The Mirror gazetesi, geçen nisanda, Antalya'daki Rixos Sungate Hotel'e giden 25 turistin gıda zehirlenmesi yaşadığını belirtmişti.