Ekonomi

Birleşik Krallık'tan Türkiye'nin en büyük güneş enerji santrali için Kalyon'a 291 milyon dolar finansman

Kalyon Enerji, eylül ayında Karapınar Güneş Enerjisi Santrali'nde kullanılacak güneş enerjisi panelleri için GE Renewable Energy ile anlaşma imzalandığını duyurmuştu

15 Kasım 2021 13:46

Birleşik Krallık İhracat Kredisi Kurumu (UKEF), Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi santralinin inşa edecek olan Kalyon Holding'e 217 milyon Sterlin (291.4 milyon dolar) finansman sağlayacağını duyurdu.
 
Birleşik Krallık'ın ihracat kredi kuruluşu UKEF, Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi santrali projesi için Kalyon Holding'e finansman sağlayacağını açıkladı.
 
Reuters'ın haberine göre; Kalyon Enerji'nin Karapınar'da inşa edeceği 1.35 gigawatt enerji kapasiteli güneş enerjisi santrali için yaklaşık 217 milyon Sterlin ayrıldı.
 
Açıklamaya göre, projenin finansman koordinatörlüğünü uluslararası yatırım bankası JP Morgan yürütecek.
 

Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Bakanı Anne-Marie Trevelyan proje için sağlanan krediye ilişkin olarak "Sağladığımız 200 milyon sterlinin üzerindeki destekle, Türkiye'deki iki milyon hanenin güneş enerjisinden faydalanmasına yardımcı oluyoruz. İklim kriziyle mücadelede Birleşik Krallık'ın attığı kararlı adımlar tek başına yeterli değil. UKEF'in finansmanı, diğer ülkeleri de yenilenebilir enerjiye yatırım yapmaları için teşvik ediyor." ifadelerini kullandı.