Dünya

Bir teknoloji şirketinin kurucu ortağı, eski asistanına "köle sözleşmesi" imzalatmış; yıllarca cinsel saldırıda bulunmuş!

15 Aralık 2023 12:51

San Francisco'da bir teknoloji şirketinin kurucu ortağı, eski asistanını "köle sözleşmesi" imzalamaya zorlamak ve onu yıllarca cinsel saldırı ve istismara maruz bırakmakla suçlanıyor. 

Perşembe günü açılan bir davaya göre, Tradeshift'in kurucu ortağı Christian Lanng'ın eski çalışanını yönetici asistanı olarak işe aldıktan sadece birkaç ay sonra sözleşmeyi imzalamaya zorladığı iddia ediliyor. Mahkeme belgelerinde sadece Jane Doe olarak tanımlanan kadın, Lanng'ın daha sonra kendisine yıllarca cinsel saldırı ve tacizde bulunduğunu anlatıyor. 

İlk olarak Mercury News tarafından haberleştirilen davaya göre, Lanng'in işkenceleri arasında "çeşitli yollarla fiziksel acı çektirmek, üzerine tuvaletini yapmak ve rutin olarak yabancı cisimlerle vücuduna girmek" yer alıyor.

İddialar, Lanng'ın yönetimin kendisine yönelik "ciddi cinsel saldırı ve taciz iddialarını" öğrenmesinin ardından "birçok gerekçeyle ağır suiistimal" nedeniyle CEO olarak kovulmasının ardından ortaya çıktı. 

Lane Doe zorla imzalatıldığını iddia ettiği dokuz sayfalık "köle sözleşmesi" hakkında insan kaynaklarına şikayette bulunduğunda 2020 yılında kovulduğunu iddia etti. Davayla birlikte sunulan sözleşmenin sözde bir kopyasına göre Doe, "efendisi sekse ihtiyaç duyduğunda onun için her zaman cinsel olarak hazır olmayı ve tasma takmadığı zamanlarda bile onu asla reddetmemeyi" zorla kabul etmişti.