Spor

Bir sezonda iki takımı şampiyon yaptı

15 Haziran 2023 11:17

Aydın'da 33 yıldan beri amatör futbol antrenörlüğü yapan 61 yaşındaki Adalet Duman, aynı sezonda iki takımı birden şampiyon yaptı. Biri Aydın 1. Amatör Lig, diğeri ise 2. Amatör Lig'deki iki takımı da şampiyon yapan Duman, büyük bir başarıya imza attı. Aydın İncirliova’nın Yazıdere Mahallesi'nde küçük yaşlarda futbol ile tanışan daha sonra birçok amatör takımda futbol oynayan Duman, geçirdiği sakatlık nedeniyle 27 yaşında futbola veda ederek antrenörlüğe başladı.

33 yıldan beri Aydın ve Ege Bölgesi’nde çok sayıda takım çalıştırarak başarılara imza atan Duman, bu sezon bir ilki gerçekleştirdi. 2022-2023 amatör futbol sezonunda Aydın 1. Amatör Lig'de Işıklı Demirspor ile anlaşan Adalet Duman takımı grubunda şampiyon yaptı. 1. Amatör'de sezonun sona ermesiyle Duman, bu kez 2. Amatör Lig takımlarından Efeler Ovaeymirspor ile anlaştı. Burada da takımın oynadığı tüm maçları kazanması sağlayan Duman, sezonun bitimine bir hafta kala en yakın rakibine 6 puan fark atarak şampiyonluğunu ilan etti.

Büyük sevinç yaşadı

Duman, şunları söyledi:

"Çocuk yaşlardan beri amatör futbolun içindeyim. Futbola başladığımda nasıl heyecanlıysam şu anda da aynı heyecanla devam ediyorum. Hem futbol oynadığım dönemde hem de antrenörlük yaptığım dönemde büyük sevinçler yaşadım. Ama ilk kez bu sezon iki takımı aynı sezonda arka arkaya çalıştırma imkanı buldum. iki takımı bir sezonda şampiyon yapmak benim için büyük bir gurur kaynağı oldu. Futbol hayatımda yüzlerce oyuncunun yetişmesini sağladım. Onlara her zaman kendi kardeşim, arkadaşım ve oğlum gibi gördüm. Bu başarılar tabi ki tek kişilik değil hep birlikte çalışarak yaşanılan bir şey. Bir sezonda iki şampiyonluk yaşadığım için çok sevinçliyim."