Gündem

Bir okulda düzenlenen Filistin etkinliğinde öğrencilerin üzerine kefen örtüldü!

22 Mayıs 2024 14:15

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi” (ÇEDES) ile ilgili tartışmalar sürerken, tepki çeken etkinlikler de sürüyor. Bir okulda öğrencilerle düzenlenen Filistin etkinliğinde öğrencilerin üzerine kefen örtüldü. Başka bir okulda ise din dersi için ayrı bir derslik açıldı.

Sözcü'den Fırat Fıstık'ın haberine göre, Küçükköy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Filistin’e destek temasıyla düzenlenen etkinliğe onlarca öğrenci katılırken yapılan tiyatro gösterisinde 5 öğrenci yere yatırılarak üzerleri beyaz kefenle örtüldü. Küçük kız çocuklarının başlarının kapatıldığı törende erkek öğrencilerden bazılarına da asker kıyafeti giydirildi.

"Bu pedagojik bir cinayettir"

TÖBSEN temsilcisi Serkan Bebek duruma tepki gösterdi ve şunları söyledi:

"Hiçbir değerle alakası olmayan ‘Filistin'e destek’ temalı etkinlikte çocukların ölen insanları canlandırıp üzerlerine beyaz örtü örtünmesiyle karşı karşıyayız. Bu pedagojik bir cinayettir. Okullar fiili işgal ve tam bir gerici kuşatma altındadır. Din, ahlâk ya da değerler eğitimi adı altında çocuklara siyasal islamcı ideoloji empoze edilmek istenmektedir.”

Öğrenciler okul dışında Filistin’e destek için stant açtı

Filistin etkinlikleri bununla da sınırlı değil. Okul sınırlarını da aşan etkinliklere bir örnek Tokat Niksar Ulucan Ortaokulu’nda yaşandı. Öğrenciler okul dışında bir yerde İsrail’i boykot ve Filistin’e destek için stant açtı.

Samsun Tekkeköy Gölceğiz Cumhuriyet İlkokulunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, şube müdürleri ve ÇEDES ilçe koordinatörünün katılımıyla Din Kültür ve Ahlak Bilgisi dersliği açıldı. Herhangi bir ders için yapılmayan uygulama din dersi için uygulanmış oldu.