Gündem

BirGün yazarı Yaşar Aydın: 1 Ocak’ta gördük ki, iç iktidar kavgası Erdoğan’ın evine kadar girdi

1 Ocak’ta gördük ki iç iktidar kavgası Erdoğan’ın evine kadar gird

Fotoğraf: BirGün

03 Ocak 2024 09:41

BirGün yazarı Yaşar Aydın,  İstanbul'un simgelerinden Galata Köprüsü'nde yapılan Filistin'e destek mitinginde ayrı ayrı kameralara yansıyan Bilal Erdoğan, Berat Albayrak ve Selçuk Bayraktar'la ilgili, "Rejim Erdoğan’ın üzerine kuruldu. Erdoğan ya da onun izin verdiği biriyle devam edebilir. Aile, parti ve Cumhur İttifakı gerilim içinde. 1 Ocak’ta gördük ki iç iktidar kavgası Erdoğan’ın evine kadar girdi." değerlendirmesini yaptı. 

"Erdoğan yeniden seçilmek için oluşacak denklemde birden fazla aktörü ikna etmek ve aynı hatta buluşturmak zorunda" görüşünü savunan Yaşar Aydın, BirGün'deki "Hilafet gölgesinde iç iktidar kavgası" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı: 

"Ülkenin içinde bulunduğu durum düşünülürse böyle bir gelişme zor bir ihtimal gibi görünüyor. Ama asla imkânsız değil. Her şeyi kendisinin oluşturduğunu düşünen Erdoğan’ı koltuğu bırakmaya ikna etmek hiç de kolay olmayacak.

Diğer alternatif, aileden birinin Erdoğan’ın görevini yine onun onayıyla üstlenmesi. Burada üç isim var. Bilal Erdoğan, Berat Albayrak ve son dönem yıldızı parlayan Selçuk Bayraktar. Bu üç isim de 1 Ocak günü Galata Köprüsü üzerinde fotoğraf verdi. Öyle bir fotoğraf ki ertesi gün yandaş medyaya baktığınızda neredeyse buluşmanın Gazze için değil de bu üç ismi göstermek için yapıldığını düşünürsünüz. Mitingde yan yana gelmeyen isimleri gazeteler bile bir arada vermekte zorlandı. Sabah gazetesinin birinci sayfasına Selçuk Bayraktar dâhil olmadı. Gazete yönetimi her nedense o ismi iç sayfada göstermeyi tercih etti. Özetle 1 Ocak’ta gördük ki iç iktidar kavgası Erdoğan’ın evine kadar girdi. Oğul, kızlar, damatlar hepsi bunun içerisinde. Çok yakında belediyeden medyaya kadar bunun izlerini daha net görmeye başlayacağız."

Yazının tamamını okumak için tıklayın 

TIKLAYIN - İstanbul'da TÜGVA öncülüğünde "Şehitlerimize rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet" yürüyüşü

TIKLAYIN | İstanbul'daki "Şehitlerimize rahmet, Filistin'e destek" yürüyüşünden kareler

TIKLAYIN- Bilal Erdoğan'dan Filistin mitinginde "boykot" mesajı: Sermaye sahipleri ayağını denk alsınlar