Gündem

BirGün yazarı İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil cinayetini yazdı: Kadın cinayetleri politiktir!

06 Ekim 2024 10:07

T24 Haber Merkezi 

BirGün yazarı Gözde Bedeloğlu, İstanbul'da Semih Çelik tarafından katledilen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil cinayetlerini kaleme aldığı yazısında; "Baskıcı rejimlerde toplumu denetim altında tutmak için bir araç olarak kullanılan şiddetin önü cezasızlıkla açılır ki yerine kontrolü artıran yeni düzenlemeler yapılabilsin. Özetle, kadın cinayetleri politiktir" ifadelerini kullandı. 

BirGün yazarı Gözde Bedeloğlu, "Şiddeti beslemek" başlıklı yazısında İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil cinayetlerini kaleme aldı. Bedeloğlu'nun yazısı şöyle: 

"İki genç kadının katledilmesine ilişkin açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Bakanlık olarak kadına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini bu coğrafyadan kazımak için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi. Her şeyden önce kendisi adından ve içeriğinden ‘kadının’ çıkarıldığı bir bakanlığı yönetiyor. Ve bu bakanlık, kadına karşı işlenen suçun ve şiddetin temelinde kadın-erkek arasındaki eşitsiz güç ilişkisinin yattığı gerçeğini vurgulayan İstanbul Sözleşmesi’nden Türkiye’yi tek imzasıyla çıkaran Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüksek müsadeleri olmadan, değil şiddetin kökünü kurutmak ağaçtan elma bile koparamaz. Demokrasiden uzaklaşıldığı ve toplumun ataerkil muhafazakâr değerlerle sarmalandığı ölçüde kadının hayat içinde karşılaştığı sınırlar kalınlaşıyor.

Toplum, cezasızlık ile birlikte, hem suçlar arasındaki ayrımı hem de kimler imtiyazlı kimler değil öğrenmiş oluyor. Baskıcı rejimlerde toplumu denetim altında tutmak için bir araç olarak kullanılan şiddetin önü cezasızlıkla açılır ki yerine kontrolü artıran yeni düzenlemeler yapılabilsin. Özetle, kadın cinayetleri politiktir."

Yarım saat arayla iki kadını katleden Semih Çelik 5 kez psikolojik tedavi görmüş!

İstanbul'daki çifte kadın cinayetinde yeni detaylar: Fail kasapmış, işleyeceği cinayetin resmini önceden çizmiş

Semih Çelik'in yarım saat arayla öldürdüğü Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner gözyaşları içinde defnedildi; katilin adı mezarına yazılmadı


'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye