Gündem

BirGün yazarı emeklilikte adaletsizliği kaleme aldı: Kangren haline geldi, öyle şezlong-şemsiye ile çözülemez

26 Ağustos 2024 13:58

BirGün yazarı Aziz Çelik, emeklilikte adaletsizliği köşesine taşıyarak; 'Emeklilik sisteminin sorunları kangren haline geldi. Öyle şezlong-şemsiye ile çözülemez! Bu ucube emeklilik sisteminde bir devrim şart!' ifadelerini kullandı. 

BirGün yazarı Aziz Çelik, emeklilik koşullarını bir ay geç tamamlayanların yüzde 30 daha az aylık almasını köşesine taşıdı. Çelik'in yazısı şöyle: 

'Emekliği birkaç ay fark nedeniyle bir yıl sonraya kalanlara yapılan bu adaletsizlik kabul edilemez. Yaş, aylık ve statü farkları nedeniyle emeklilikte zaten devasa adaletsizlikler yaşanıyor. Bir gün geç işe girenler 17-20 yıl daha fazla çalışmak zorunda kalıyor. Emeklilik koşullarını bir ay geç tamamlayanlar yüzde 30 daha az aylık alabiliyor. Memuriyete bir ay geç giren yeni memurlar (Ekim 2008 sonrası) eski memurlara göre büyük bir ayrımcılık yaşıyor. Emekli aylıkları yerlerde sürünüyor. SGK bir açıklama yapmıyor. Bakan Bey ise hâlâ “emekliler yılı” diyerek ve halk plajlarında şezlong-şemsiye emeklilere bedava müjdesiyle ortalıkta dolaşabiliyor ama emeklilerin sahici sorunlarından söz etmiyor. Emeklilik sisteminin sorunları kangren haline geldi. Öyle şezlong-şemsiye ile çözülemez! Bu ucube emeklilik sisteminde bir devrim şart!'

Yazısının tamamını okumak için tıklayın