Gündem

“Bir Cumhurbaşkanı kafeterya, lokanta, misafirhane işletme işine neden heves eder?”

11 Ağustos 2019 16:00

Cumhuriyet gazetesi yazarı Ahmet Tan, işletmelerin Cumhurbaşkanlığı'na bağlanmasını eleştirdi. Tan, yazısında, " Bayramı bu kez İstanbul’da karşılamak istedim. Bayram hediye demek. En anlamlı, en değerli hediye nereden alınır?

Üç gün, üç gece düşündükten sonra aradığımı, tesadüfen Resmi Gazete’nin sütunlarında buldum. Tüm Osmanlı sarayları gibi Yıldız Porselen Fabrikası ile satış mağazaları da Cumhurbaşkanı’na bağlanmıştı. Beşiktaş Çarşısı içinde de bu fabrikanın bir satış mağazası var. Kapısına şimdilik Cumhurbaşkanlığı forsu konulmamış. Bitişiğinde ise eskiden Meclis’in personeli için konukevi bulunuyor(du). Saraylarla birlikte burası da, Tayyip Bey’in yetki ve sorumluluğuna geçmiş. Bina girişinde resepsiyona da Cumhurbaşkanlığı forsu asılmış. Olmuş size “Cumhurbaşkanlığı Beşiktaş Misafirhanesi!” dedi.

Tan, Karayolları Güvenliği Yüksek Kurulu'nun KHK ile kapatıldığını hatırlatan Tan, "17 yıldır Reyiz başkanlığındaki Karayolları Güvenliği Yüksek Kurulu’nda idi. Artık değil. Kimde olduğu da belli değil. (Bir yetkili yanıtlasa da öğrensek!) Belki de tüm Osmanlı saraylarının, iki ayrı fabrikanın (Yıldız Porselen ile Hereke Halı ve İpek Dokuma Fabrikaları), lokanta, kafeterya ve hediyelik eşya dükkânlarını işletme sorumluluğunu üstlendiği için trafiğe yeterince zaman ayıramayacağından çekindi. Bayramda ağız tadı kaçırmak ve kanlı bir soru sayılmaz ise sorumuz şudur: Bir Cumhurbaşkanı kafeterya, lokanta, misafirhane işletme işine neden heves eder?" ifadesini kullandı.

Yazının devamı için tıklayın