Dünya

Bir biraya 'yanlışlıkla' 55 bin sterlin verdi: "Okuma gözlüklerim yanımda değildi"

"En azından iyi biraydı"

06 Eylül 2019 12:05

T24 Dış haberler

Britanya'nın Manchester kentine seyahat eden Peter Lalor isimli adam, tek bir şişe biraya 55 bin sterlin verdi. 

Olay sırasında "okuma gözlüklerinin yanında olmadığını" söyleyen Lalor bir otelde bira sipariş ettiğini, ancak fiyatı 5.50 sterlin olması gereken şişenin fiyatının hesaba yanlış yazıldığını ifade etti. 

Avustralyalı bir spor yazarı olan Lalor Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Gözlüklerim yanımda değildi ve bana hesabı verdiklerinde garson makine ile ilgili bir problem olduğunu ama çözüldüğünü söyledi. Fazla üzerinde durmadım. Fiş istemiyorum dedim, o da gitti" yazdı.

Lalor olayların devamında "nedenini bilmediği bir şekilde ne kadar ödediğini sorma ihtiyacı duyduğunu" belirtti. Lalor'un söylediğine göre fişe bakan garson ağzını kapadı, gülmeye başladığını, bir hata yaptığını ve bunu düzelteceğini söyledi.

Lalor karışıklığı fark edince düzeltilmesini istediğini aktardı ve restoran müdürü kendisine paranın iade edileceğini söyledi. Bu noktada kaç para ödediğini fark etmediğini söyleyen Lalor, daha sonra bankasında "55 bin sterlin harcadığına dair" bilgilendirme aldığını ifade etti. Spor yazarı, 55 bin sterlinin kendisine iade edildiğini, ancak bin 380 sterlinlik işlem ücretinin henüz geri verilmediğini söyledi.

Avustralyalı spor yazarı bunun dünyanın en pahalı birası olabileceğini düşündüğünü ifade ederken, "En azından iyi biraydı" dedi.