Dünya

Bir anne, ölü bebeğini dünyaya getirirken hayatını kaybetti 

13 Şubat 2024 10:12

T24 Dış Haberler

Birleşik Krallık'ta 43 yaşındaki Asher Tonge, dördüncü çocuğunu doğurmak üzere hastaneye kaldırıldı.

Doktorlar doğumdan üç gün önce bebeğinin kalbinin durduğunu ancak doğal yollardan bebeği doğurması gerektiğini söyledi. Üç gün sonra hastaneye giden Tonge 12 saat boyunca doğum sancısı çekti. Tonge'un ailesi, kadının doğum esnasında kötüleştikten sonra acilen sezaryene alındığını söyledi.

Tonge'un doğum sırasında bebeğini kucağına alamadan hayatını kaybettiği açıklandı. Anne, geride 20, 16 ve dört yaşlarında üç çocuk bıraktı.

Hamilelik sırasında ya da hemen sonrasında ölen kadınların sayısının son 20 yılın en yüksek seviyesine çıktığı belirtildi. 

MBRRACE-UK (Anneler ve Bebekler: Denetim ve Gizli Soruşturmalar Yoluyla Riski Azaltma) raporu, siyah etnik kökenden gelen kadınların ölüm olasılığının beyaz kadınlara kıyasla üç kat daha fazla olduğunu öne sürdü. 

Aile yakınları, "Sadece ölü doğum için hastaneye gideceğini ve sonra iyileşmek için eve geleceğini düşünmüştük. Bunu asla beklemiyorduk. Hepimiz halen neler olduğunu anlamaya çalışıyoruz. Geride üç çocuk bıraktı. Ona her şeyin yoluna gireceğini, diğer üç çocuğu için güçlü kalması gerektiğini söylüyordum ve o zaman bile kendisinden daha kötü şeyler yaşayan pek çok insan olduğunu söylüyordu." dedi.