Gündem

Bingöl'de 4,3 büyüklüğünde deprem 

11 Ağustos 2023 05:39

Bingöl Karlıova'da 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamaya göre; Bingöl ili Karlıova ilçesinde saat 04.55'de 4,3 büyüklüğünde ve yerin 7,43 kilometre derinliğinde bir deprem meydana geldi.

Naci Görür, Bingöl için uyarmıştı

Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 7 Nisan'da 4,5 büyüklüğünde meydana gelen Bingöl depremine ilişkin, "Bu bölge son depremlerden sonra hassas hale gelmişti" demişti. Prof. Dr. Görür, daha önceki açıklamalarında da, "Erzincan-Bingöl Karlıova arasında 7,4 büyüklüğünde deprem bekliyoruz" uyarısını yapmıştı.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ise şubatta Elazığ’ın afet bölgesi kapsamına alınması ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bingöl ve Tunceli depremi ile ilgili o bölgelerde tedbir alınmazsa; yaşanacak bir depremde Elazığ’a düzensiz bir göçü sağlayacak. Çünkü Elazığ 100 yıllık bir tarihin üstünde Bingöl ve Tunceli halkıyla iç içe yaşayan, ticari ilişkileri olan, gönül ilişkileri olan, akrabalık ilişkileri ve yerleşik düzen ilişkileri olan üç şehir. Deprem sebebiyle buraya büyük bir göç gelecek” uyarısında bulundu.