Politika

Binali Yıldırım: Enflasyon belli ki biraz zaman alacak ama o süre içinde vatandaşı korumak görevimiz

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, hükümetin enflasyona karşı alınan tedbirler almaya devam ettiğini söyledi

05 Temmuz 2022 17:11

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, enflasyonla mücadeleye ilişkin "Amacımız, enflasyona karşı mücadelede vatandaşlarımızın yanında olmak. Enflasyon belli ki biraz zaman alacak ama o süre içinde enflasyona karşı vatandaşı korumak da görevimiz" dedi.

AKP Genel Başkanvekili Yıldırım, Tokat’ın Reşadiye ilçesini ziyaret ederek halkla bir araya geldi. Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt ve AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan’ın eşlik ettiği Yıldırım, Reşadiye Kaymakamlığı, Reşadiye Belediyesi ve AK Parti Reşadiye İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Partisinin ilçe binasında hitap eden Yıldırım, enflasyona karşı alınan tedbirler ile yapılan çalışmalara ilişkin "Elhamdülillah adım adım, herkesin ihtiyacını yeniden gözden geçirdik ve enflasyona karşı amacımız; enflasyona karşı mücadelede vatandaşlarımızın yanında olmak, onlara destek olmak. Enflasyon belli ki biraz zaman alacak ama o süre içinde enflasyona karşı vatandaşı korumak da görevimiz. Alınan tedbirlerin amacı bu. Daha henüz de bitmedi. Bir yandan parça parça bu tedbirler alınmaya devam ediyor. Biz ne badirelerden geçtik, ne 15 Temmuz'lardan geçtik ve terör belasını hepimiz yıllarca yaşadık. Buralara, bu dağlara terörden adım atılamıyordu. Allah'a şükür şimdi dağ, bayır, ova her tarafa rahat rahat vatandaşımız gidebiliyor" diye konuştu.

“Zekatı kadar da onlara oy vermişler”

Çankırı'nın Dodurga beldesinde yapılan seçimlere de değinen Yıldırım, "Hani ağzına pelesenk olmuş muhalefet, 'Seçim olsun, seçim olsun, seçim olsun'. 8 tane aday çıkardılar. Sonuç; yüzde 87 Cumhur İttifakı, yüzde 13 diğerleri yani zekatı kadar da onlara oy vermişler. Haksızlık yapmamışlar. Yıllarca aynı heyecanla aynı şevkle çalışmaya devam ediyoruz. Yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur. Bayram üzeri bütün vatandaşlarımızı uyaralım. Siz siz olun, kurallara dikkat edin çünkü biz yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Vatandaşlarımız sağ salim sevdiklerine bayram üzeri ulaşsınlar. En büyük duamız, dileğimiz budur" dedi. (DHA)