Gündem

BİLSEM sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Millî Eğitim Bakanlığı'nın takvimini açıkladığı BİLSEM sonuçları, ilgili kişiler tarafından merak edildi. BİLSEM sonuçları hakkında detaylar internette aratıldı. Peki, BİLSEM sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte, MEB BİLSEM sonuç ekranı

19 Ağustos 2022 10:38

Millî Eğitim Bakanlığı takvimine göre; BİLSEM mülakat sonuçlarının açıklanacağı tarih açıklanmıştı. Zekâ, yaratıcılık ve liderlik alanlarında yüksek kapasitesi olan özel yetenekli öğrencilerin eğitim göreceği BİLSEM bireysel değerlendirme süreci tamamlanmasının ardından öğrenciler ve veliler, BİLSEM sonuçları hakkında detayları araştırmaya başladı. Peki, BİLSEM sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte, MEB BİLSEM sonuç ekranı:

BİLSEM sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan bilim ve sanat merkezlerine, yeteneklerine göre alınmasını sağlayan BİLSEM sınavı, 13 Haziran ve 12 Ağustos tarihleri aralığında gerçekleştirildi. 

BİLSEM'e hakkı kazanan öğrenciler, 19 Ağustos'ta ilan edilecek.

Bireysel değerlendirme sonuçlarına itiraz başvuruları, 22 Ağustos ve 26 Ağustos tarihleri aralığında yapılacak.

BİLSEM kayıtları ne zaman? 

BİLSEM'e kayıt hakkı kazanan öğrenciler, işlemlerini 29 Ağustos ve 9 Eylül tarihleri aralığında yapacaklar.

BİLSEM nedir?

Bilim ve Sanat Merkezinin kısaltılması olarak adlandırılan BİLSEM'ler, özel yetenekli öğrencilerin okul sonrası ek olarak eğitim alabilecekleri kurumlardır. Bu merkezlerde, örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla eğitim verilir.

BİLSEM sınavı nedir?

BİLSEM sınavı, özel yetenekli çocukların potansiyellerini tespit etmek amacıyla MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılır.

TIKLAYIN | BİLSEM DUYURU EKRANI

TIKLAYIN | BİLSEM nedir, kimler katılabilir? BİLSEM'de eğitim nasıl olur?