Gündem

Bilim Kurulu üyesi Prof. Özlü'den "ikinci dalga" açıklaması: Birincisi kadar ürkütücü olacağını sanmıyorum

13 Mayıs 2020 15:51

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Tevfik Özlü, Türkiye'nin henüz birinci dalgayı atlatamadığını belirtti. İkinci dalganın ilk dalga kadar ürtükütü olmayacağını belirten Özlü, "Çünkü virüs karşısında daha deneyimliyiz. Ancak etkin bir aşı bulununcaya kadar virüs hep bir yerlerde olacak ve bizi tehdit etmeye devam edecek. İkinci dalga korkusu her zaman olacak" dedi.

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Tevfik Özlü, Habertürk TV’de Ebru Baki’nin sunduğu Para Gündem programına katıldı. Prof. Özlü, Koronavirüs salgınından ikinci dalga yaşanma ihtimaliyle ilgili açıklamalarda bulundu.

"İkinci dalga riski var, bütün dünya bunu konuşuyor. Ama bizdeki ya da Rusya’daki durum farklı. Biz henüz birinci dalgayı atlatamadık. Bizim şu an riskimiz daha ziyade birinci dalgada bir gecikme, duraklama, ya da geriye dönüş olabilir mi… Rusya’da ve Avrupa’da da durum böyle.

"Güney Kore, Singapur, Çin, birinci dalgayı büyük oranda kontrol altına alıp bitirdiler. Şimdi onlarda ikinci dalga korkusu var. Ancak şunu söylemekte yarar var. İkinci dalganın birinci dalga kadar ürkütücü olacağını sanmıyorum. Çünkü biz virüsü tanıdık ve virüs karşısında daha deneyimliyiz, daha güçlüyüz. Aldığımız önlemlerin işe yaradığını gördük. Ancak etkin bir aşı bulununcaya kadar virüs hep bir yerlerde olacak ve bizi tehdit etmeye devam edecek. İkinci dalga korkusu her zaman olacak."