Gündem

Bilal Erdoğan: Bizim olanı bizden iyi kimse yapamaz

"Kendi sporlarımıza sahip çıkalım"

24 Şubat 2019 10:29

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve Dünya Etnospor Federasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği 3’üncü Ümraniye Okçuluk Yarışması ödül töreninde, “Bize ait olanı bizden iyi kimse yapamaz” dedi.

 Haldun Alagaş Spor Kompleksi’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Bilal Erdoğan, "Okçulukta da en iyi olmaya aday ülkeyiz" dedi.  "Türkiye kendi karakteristik özelliği ile kendi zengin kültürü ile dünyada ilgi çeken daha cazibe merkezi haline gelen bir ülke olur" diyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Kendi sporumuza sahip çıktığımız zaman dünya çapında başarı getiriyor. Elbette sporun hepsi değerli, elbette gençlerimizin sporla gelişmesi çok önemli ama bu sporlar içerisinde kendi sporlarımızın unutulmasının izah edilebilir hiçbir tarafı yok. Biz binicilikte de dünya çapında en iyi olmaya aday ülkeyiz. Güreşte en iyi ülkelerden bir tanesi olduğumuz gibi. Kendi sporlarımıza sahip çıktığımız zaman işte bunun yansımalarını kültürün diğer sahalarında da görmemiz lazım. Kendi sanatlarımıza sahip çıkmak, kendi müziğimize sahip çıkmak,  mehterimize sahip çıkmak, halk oyunlarımıza sahip çıkmak. Neden? Bunlar bize ait. Bunlar bize ait olduğu için kimse bunları bizden iyi yapamaz. Öyle olduğu için de dünyada sadece burada alınabilir, burada bulunabilir. Bu bizi ne yapar? Dünyada daha çekici kılar. Bu bizi ne yapar? Dünyada daha güçlü kılar. Yani Türkiye kendi karakteristik özelliği ile kendi zengin kültürü ile dünyada ilgi çeken daha cazibe merkezi haline gelen bir ülke olur." 

Yarışmacılara ödüllerini takdim eden Dünya Etnospor Federasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, “Ya hak” diyerek ok atışını gerçekleştirdi.