Dünya

Biden: Trump olmasa 2024 seçimlerine girer miydim emin değilim

"Trump'ın bu seçimi kazanmasına izin veremeyiz"

06 Aralık 2023 07:29

T24 Dış Haberler

ABD Başkanı Joe Biden, gelecek sene seçimlerde yüksek olasılıkla eski ABD Başkanı Donald Trump'la yarışmayacak olsa belki de kendisinin de aday olmayacağını söyledi.

2024 seçim kampanyası için Boston'un dışında bir bağış toplama kampanyası düzenleyen Biden, "Eğer Trump aday olmasaydı aday olur muydum emin değilim. Bu seçimi kazanmasına izin veremeyiz." dedi.

Biden, konuşmasının son bölümünü Trump'ın demokrasiye oluşturacağı riskleri anlatmaya ayırdı. ABD basını, ikinci bir Trump yönetiminin ilkinden çok daha otokrat olacağından endişeleniyor. 

Biden, geçmişte verdiği söyleşilerde Trump'ın 2017'de Charlottesville'deki beyazların üstünlüğüne inananların yaptığı eylemler hakkında yaptığı konuşmaların kendisini başkan adayı olmaya ittiğini söylemişti. 

2019'da adaylığını duyurduğu videoda Biden, "Tam o noktada, bu ülkenin benim hayatımda hiç olmadığı kadar büyük bir tehditle karşı karşıya olduğunu anladım" dedi.

Geçen ay anketlerde ortada gözüken 6 eyalette Trump'ın Biden'ın önünde çıkması, Demokrat Parti içinde alarm zillerinin çalmasına sebep olmuştu.

Trump'ın adaylığı henüz resmileşmese de eski Başkan'ın ön seçimleri kazanıp 2024'te tekrar Biden'ın karşısına çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Öte yandan, halkın bir bölümü iki potansiyel başkan adayının da yaşlı olmasından şikayetçi. Biden bu ar 81 yaşına girdi ve Trump da 77 yaşında.