Dünya

Biden, haziranda 'daha çok yardım isteyen' Zelenski'ye sinirlenip, sesini yükseltmiş: Biraz şükran gösterebilirsin!

31 Ekim 2022 15:42

T24 Dış Haberler

ABD Başkanı Joe Biden'ın haziran ayında yaptıkları bir telefon konuşmasında Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski'ye sinirlendiği ve sesini yükselttiği belirtildi. 

Biden ve Zelenski, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana ABD'nin açıkladığı her yardım paketinin ardından rutin olarak telefon görüşmesi gerçekleştiriyor.

NBC'ye konuşan 4  kaynak, haziran ayında yaptıkları bir telefon konuşmasında Biden'ın Ukrayna liderine 1 milyar dolarlık yeni yardım paketine onay verdiğini açıklamasıyla birlikte Zelenski'nin istediği ve alamadığı ek yardımlardan söz etmeye başladığını belirtti.

Kaynaklara göre Biden sinirlenerek sesini yükseltti ve ABD halkının çok cömert davrandığını, hem ABD yönetimi hem de ordusunun Ukrayna'ya yardımcı olmak için yoğun mesai harcadığını söyledi. Biden'ın Zelenski'ye "Biraz daha şükran gösterebilirsin" dediği belirtildi.

Yönetim kaynaklarına göre Zelenski ABD halkının cömertliği hakkında bir açıklama yaptıktan sonra iki lider arasındaki ilişkiler iyiye gitmeye devam etti.