Ekonomi

Beymen Reborn 'lüks İkinci el' ayakkabı satışına başladı

Beymen Group CEO’su Elif Çapçı: Modada sürdürülebilirlik kavramı; tasarımdan üretime, alışveriş alışkanlıklarımızdan kıyafet ve aksesuarlarımızın kullanım sürelerine ve geri dönüşümlerine uzanan birçok alanı kapsıyor. Beymen Reborn, kaliteli malzemelere, ince işçiliğe, fark yaratan tasarım anlayışına önem veren modaseverlerin yakından takip ettiği, güvenilir bir satış platformu olarak ülkemizde döngüsel modaya öncülük ediyor. Beymen Reborn, yüksek kaliteli moda ürünlerinin yaşam döngüsünü uzatırken, bu sayede kullanım başına maliyetlerini düşürerek karbon ayak izlerini azaltmayı da hedefliyor. Geçtiğimiz yıl Beymen Reborn ile ikonik çantaları yeni sahipleri ile buluşturmaya başladık. Reborn’un bir yıl gibi kısa sürede gördüğü ilgi, döngüsel modadaki çalışmalarımızı da hızlandırdı ve lüks ikinci el ayakkabıları da Beymen Reborn’a dahil ettik. Beymen Promise çatısı altında yürüttüğümüz sürdürülebilirlik yolculuğumuz somut, şeffaf ve kararlı adımlarla her geçen gün daha da güçleniyor..."

Gazeteci Melis Alphan, Beymen Group CEO’su Elif Çapçı ve WWF Mütevelli Heyeti Üyesi Aslı Pasinli

06 Haziran 2024 21:46

Beymen Reborn’un çanta ile başlayan lüks ikinci el yolculuğu ayakkabı ile devam ediyor. Beymen, bir süre önce “Dünyaya sözümüz var” diyerek Beymen Promise çatısı altında başlattığı Beymen Reborn ile lüks tasarımların daha uzun süre kullanımda kalmalarını sağlayarak döngüsel modayı amaçladığını vurguluyor. 

Bu kapsamda, gazeteci Melis Alphan moderatörlüğünde Beymen Group CEO’su Elif Çapçı ve WWF (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Mütevelli Heyeti Üyesi Aslı Pasinli’nin katılımlarıyla bir panel gerçekleşti. 

Beymen’in sürdürülebilir modadaki girişimi Beymen Reborn’un bir yıl gibi kısa bir sürede güvenilir bir lüks ikinci el satış platformu olarak güçlendiğini belirten Beymen Group CEO’su Elif Çapçı, panelde şöyle konuştu:

Beymen Group CEO’su Elif Çapçı

“Modada sürdürülebilirlik kavramı; tasarımdan üretime, alışveriş alışkanlıklarımızdan kıyafet ve aksesuarlarımızın kullanım sürelerine ve geri dönüşümlerine uzanan birçok alanı kapsıyor. Beymen Reborn, kaliteli malzemelere, ince işçiliğe, fark yaratan tasarım anlayışına önem veren modaseverlerin yakından takip ettiği, güvenilir bir satış platformu olarak ülkemizde döngüsel modaya öncülük ediyor. Beymen Reborn, yüksek kaliteli moda ürünlerinin yaşam döngüsünü uzatırken, bu sayede kullanım başına maliyetlerini düşürerek karbon ayak izlerini azaltmayı da hedefliyor. Geçtiğimiz yıl Beymen Reborn ile ikonik çantaları yeni sahipleri ile buluşturmaya başladık. Reborn’un bir yıl gibi kısa sürede gördüğü ilgi, döngüsel modadaki çalışmalarımızı da hızlandırdı ve lüks ikinci el ayakkabıları da Beymen Reborn’a dahil ettik.

Ayrıca Beymen Zorlu Center’da ilk kez fiziksel mağazamızın içerisinde satışa da başladık. Hep vurguladığım gibi zamansız ve uzun ömürlü ürünler olarak nitelendirdiğimiz lüks ürünler, sürdürülebilir moda hareketi içinde çok önemli bir yer kaplıyor. Lüks ikinci el çantanın ardından ayakkabıyla Beymen Reborn’u daha da güçlendiriyor, sürdürülebilir modaya verdiğimiz önemi vurguluyoruz. Beymen Repair ve Beymen Recycle adımlarımıza ilişkin çalışmalarımız da devam ediyor. Beymen Promise çatısı altında yürüttüğümüz sürdürülebilirlik yolculuğumuz somut, şeffaf ve kararlı adımlarla her geçen gün daha da güçleniyor. Sürdürülebilir modadaki öncü girişimimiz Beymen Reborn da bu alandaki güçlü duruşumuzun en iyi göstergelerinden birini oluşturuyor.”

Beymen Reborn’da satış için başvurular online yapılıyor

Az kullandıkları ya da hiç kullanmadıkları lüks çanta ve ayakkabılarını Beymen Reborn’da satışa sunmak isteyen Beymen müşterileri, beymen.com’daki Beymen Reborn sayfasından dört adımda online başvuru yapılabiliyor. Beymen Reborn’da satışa sunulan lüks ikinci el ayakkabı ve çantalardan elde edilen gelir, “bağış” opsiyonu seçilerek herhangi bir hizmet komisyonu kesintisine uğramadan, Deniz Temiz Derneği/ TURMEPA’ya bağışlanabiliyor.

Mayıs 2023’te 82 marka ile lüks ikinci el çanta satışına başlayan Beymen Reborn, Beymen Zorlu Center’daki alanla ilk kez fiziksel mağaza satışına da başlıyor. Beymen Reborn’da satışa sunulmak istenen, ön başvurusu onaylanan tasarımlar kargo ile Beymen’e ücretsiz olarak gönderilebiliyor ya da seçili Beymen’lerin Mağazadan Teslim noktalarına bırakılabiliyor.