Gündem

Kaçak spor salonunu yıkmak isteyen İBB ekibine bıçaklı, silahlı saldırı: İki personel ve bir polis hastaneye kaldırıldı

06 Temmuz 2023 15:30

İstanbul Beylikdüzü'nde yıkım sırasında olaylar çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı ekiplere saldıran grup, silah ve bıçak çekip havaya ateş açtı.

Beylikdüzü Gürpınar Sahili'nde kaçak yapıldığı belirlenen spor tesisinin yıkımı için İBB'ye bağlı ekipler sabah saatlerinde harekete geçti. Ancak spor tesisinin etrafını kapatan 15 kişilik grup, ekiplere karşı koydu. İş makinelerinin önüne sanayi tipi tüpler koyan grup, kepçelerin üstüne de çıktı. İş makinelerinin harekete geçmesi üzerine gruptakiler bıçak ve silah çekti. Bir kişi silahı zabıta ekiplerine defalarca doğrultup ateş etmekle tehdit etti.

Pitbull köpeği, polisin üzerine saldılar

Ekiplerin ilerlemesi üzerine silahlı kişi havaya ateş açtı. Grubun, pitbull cinsi köpeği de ekiplerin üzerine salmasıyla bir polis memurunun yaralandığı öğrenildi. Bir görevliyi bıçakla yaralayan grubun attığı gaz bombasının bir personelin göğsüne isabet ettiği kaydedildi. İki İBB çalışanı ve polis memurunun hastanede tedavi altına alındığı belirtildi. Olayların ardından yıkımın gerçekleştirildiği öğrenildi.

Süreç nasıl işledi?

İstanbul Valiliği 2020 yılında aldığı kararla spor tesisinin bulunduğu alanın İstanbul Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü'ne 2 yıl süre ile ön tahsis işlemini gerçekleştirdi. İBB yönetimi 5216 sayılı Büyükşehir Kanunu gereği spor tesisinin kendi yetki alanında olması nedeniyle yargı sürecini başlattı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarafından 2021'de ön tahsis işleminin iptaline karar verildi. İstanbul Valiliği kararı istinafa taşıdı. Mahkeme, talebi reddetti ve kararın 24 Ekim 2022'de valiliğe tebliğ edilmesiyle yargı kararı kesinleşti.  (DHA)