Gündem

Beyaz Saray: Türkiye'nin bizim Suriye'de ne yaptığımızı, neden yaptığımızı, kimlerle neden çalıştığımızı anlaması gerekiyor

21 Haziran 2023 13:38

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ABD'nin Suriye'de SDG ile yaptığı işbirliği sıkça gündeme gelmeye devam ederken, "Ankara'nın kimlerle neden çalıştığımızı anlaması gerekiyor" dedi

Kirby'nin Washington'da düzenlediği basın açıklaması sırasında Rudaw kanalı muhabirine Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna düzenlediği SİHA saldırısına ilişkin açıklamalarda bulunduğu belirtildi.

Washington yerel saatiyle 20 Haziran akşam saatlerinde yayınlanan habere göre, basın toplantısında Rudaw muhabirinin IŞİD ile mücadeleyle ilgili sorusuna cevap veren Kirby,  "IŞİD zayıfladı, ancak Suriye ve Irak için hâlâ bir tehdit. Bu nedenle, IŞİD'e karşı uluslararası koalisyon, bu tehdide karşı koymak için SDG ( Suriye Demokratik Güçleri) ile birlikte çalışmaya devam edecektir” cevabını verdi.

Rudaw muhabirinin Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine 20 Haziran tarihinde düzenlediği SİHA saldırısını sorması üzerine Washington'un Türkiye'nin endişelerini anladığını belirterek, "Türkiye'nin sınırda güvenlik sorunları var. Türkiye o sınırda terör saldırılarının kurbanı, bunu anlıyoruz. Türkiye'nin de bizim Suriye'de ne yaptığımızı, neden yaptığımızı, kimlerle neden çalıştığımızı anlaması gerekiyor” diye konuştu.