Spor

Beşiktaş yöneticileri: Ligden çekilen takımların maçları geçersiz sayılsaydı şampiyon bizdik, bu yüzden şampiyonluk kutlaması yapacağız

25 Mayıs 2023 09:00

TFF’nin Gaziantep ve Hatayspor ile ilgili kararına tepki gösteren Beşiktaş yeni kararlar aldı. TFF’nin, ligden çekilen Gaziantep ve Hatay’ın rakiplerine 3’er puan vermesi nedeniyle haksızlığa uğradıkları iddialarını yineleyen Beşiktaş yöneticileri, "TFF doğru olanı yapıp ligden çekilen takımların maçlarını geçersiz saysaydı, şampiyon bizdik. Bu yüzden şampiyonluk kutlamasını yapacağız" dediler.

Hürriyet'ten İsmail Er'in haberine göre; Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), deprem felaketi nedeniyle Süper Lig’den çekilen Gaziantep FK ve Hatayspor’un rakiplerine 3’er puan verilmesi kararına ilk günden itibaren tepki gösteren Beşiktaş Kulübü, konuyla ilgili iki önemli hamle daha yapma kararı aldı.

Siyah beyazlı kulübün asbaşkanı Emre Kocadağ, önceki gün yaptığı açıklamada, "Lig bittiğinde, mevcut şekilde tescil edilmemesini isteyeceğiz. Bununla ilgili resmi başvuruda bulunacağız" dedi ve bu konuda kesin kararlı olduklarını ifade etti.

Siyah beyazlılar, lig bitiminde şampiyonluk kutlaması yapma kararı aldı. "TFF doğru olanı yapıp Gaziantep ve Hatay’ın bütün maçlarını geçersiz saysaydı, ligin lideri bizdik. Üstelik hem Galatasaray’a hem Fenerbahçe’ye ikili averajda üstün olduğumuz için şampiyon biz olacaktık" diyen siyah beyazlılar, lig bitiminde şampiyonluk kutlaması yapacaklarını açıkladılar.