Spor

Beşiktaş'ta sessiz protesto hazırlığı: Futbolcular hareketsiz kalacak

Uzun süren toplantı sonucunda sessiz protesto fikrinde anlaşıldı

08 Mayıs 2019 13:19

Galatasaray maçında hakem Bülent Yıldırım'ın bütün takdir haklarını rakipten yana kullandığı görüşünde olan Beşiktaş'ta, Alanyaspor maçı için 'sessiz protesto' hazırlığı yapıldığı öğrenildi.

Türkiye gazetesinden Murad Tamer'in haberine göre yönetimin, Alanyaspor maçında büyük bir protesto yapılmasının hazırlığı içinde olduğu öğrenildi. Geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile oynanan derbide Teknik Direktör Şenol Güneş'in kafasına atılan yabancı madde sonrası maç tatil edilmişti. Fenerbahçe'nin hükmen mağlubiyeti beklenirken maçın kaldığı yerden tekrar edilmesine karar verilmesi üzerine siyah-beyazlılar karşılaşmaya çıkmamış ve tarihi bir protestoya imza atmıştı. Gelecek pazartesi günü Vodafone Park'ta oynanacak Alanyaspor maçında ise sessiz çığlık protestosu planlanıyor.

Galatasaray derbisi sonrası MHK'ya gidip hakemi şikâyet etme konusunda "Neyi değiştirecek ki?" şeklinde bir açıklama yapan Başkan Fikret Orman'ın, ekibiyle yaptığı toplantıda, dünyada bile ses getirecek bir tepkide bulunmak istediği öğrenildi. Uzun süren toplantı sonucunda sessiz protesto fikrinde anlaşıldı. Buna göre pazartesi günü Vodafone Park'ta oynanacak Alanyaspor karşılaşmasının başlama düdüğüyle birlikte siyah-beyazlı futbolcular hareketsiz kalacak. Böylelikle Bülent Yıldırım'ın derbideki yönetimine bütün Türkiye'nin canlı olarak seyredebileceği şekilde bir tepki gösterilmiş olacak.

Vodafone Park'ta son oynanan Ankaragücü karşılaşmasında da çocuk istismarına karşı bir dakikalık protestoda bulunulmuştu.

Derbideki hakem yönetimine olan sinirleri geçmeyen siyah-beyazlı taraftarlar da büyük bir hazırlık içinde. Beşiktaşlı futbolcuların bir dakikalık protestosuna, taraftarlar da dev bir koreografi ile destek verecek. Bu koreografi de hakem Bülent Yıldırım'ın da olacağı gelen bilgiler arasında.