Spor

Beşiktaş Sırp yıldız Nemanja Matic'in transferinde mutlu sona ulaştı

Beşiktaş, Chelsea, Manchester United, Roma ve Benfica gibi Avrupa'nın önemli kulüplerinde oynamış Sırp ön libero Nemanja Matic ile anlaştı

24 Ocak 2024 09:51

Beşiktaş, ara transfer döneminde bu sezon Fransa'nın Rennes kulübünde 6'sı Avrupa kupası 13'ü lig olmak üzere toplam 19 maçta forma giyen Sırp ön libero Nemanja Matic ile anlaşmaya vardı.

35 yaşındaki futbolcunun menajeri Vlado Lernic ile önceki gün İstanbul’da bir araya gelen Beşiktaşlı yöneticiler, 1.5 yıllık sözleşme yapma konusunda el sıkıştı. Diğer taraftan Rennes Kulübü ile de anlaşma sağlanırken, tecrübeli oyuncunun cuma günü İstanbul’a gelerek imza atması bekleniyor. 

2 kez yılın futbolcusu, 1 kez sezonun oyuncusu

2025 Haziran’ına kadar Rennes ile mukavelesi bulunan Matic için Fransız kulüplerinden 5 milyon Euro talep eden Rennes’in, ünlü oyuncuyu Beşiktaş’a çok daha düşük bir bedele vermeyi kabul ettiği de öğrenildi. Kariyerinde Chelsea, Manchester United, Benfica, Roma gibi önemli kulüpler bulunan ve 9 kupa kazanan Matic, 2014 ve 2015’te ülkesi Sırbistan’da Yılın Futbolcusu, Benfica'da oynadığı 2013'te de Sezonun Oyuncusu seçilmişti.