Spor

Beşiktaş'tan Salih Uçan'a yeni sözleşme

Salih Uçan bu sezon Beşiktaş formasıyla 29 resmi maçta 3 gol, 6 asistle oynadı

10 Mayıs 2023 09:58

Beşiktaş, takımın yıldız orta sahası Salih Uçan ile sözleşme yenileme kararı aldı. Takımın son haftalardaki çıkışının mimarlarından olan 29 yaşındaki futbolcunun gelecek yıl bitecek olan kontratı 2 sene daha uzatılacak.

Bir yandan şampiyonluk yarışını sürdüren Beşiktaş'ta transfer çalışmaları sürüyor. Siyah-beyazlı ekibin, yıldız orta saha oyuncusu Salih Uçan ile sözleşme uzatmak istediği ve bu doğrultuda oyuncu ve menajeriyle temasa geçeceği öğrenildi.

Beşiktaş ile sözleşmesi 2024 yılında bitecek olan yıldız oyuncuyla 2 sezon daha sözleşme uzatmak istediği ve Salih Uçan'ın yıllık 8 milyon TL olan maaşının da 15 milyon TL seviyesine çıkarılacağı belirtildi. Kariyerine siyah-beyazlı ekipte devam etmek isteyen Salih'in de sözleşme yenilemeye hazır olduğu ifade edildi.

Performansıyla beğeni kazandı

Beşiktaş'ın yıldızı Salih Uçan, bu sezon Siyah-beyazlılarda gösterdiği performansla taraflı tarafsız herkesin beğenisini topladı. Uçan, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de 26 kez Beşiktaş formasını terletirken 3 gol ve 7 asistle oynadı. Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 3 kez forma şansı bulan Salih Uçan, toplamda çıktığı 29 karşılaşmada 2093 dakika sahada kaldı.

Milli Takım'a sıradaki aday

Kara Kartal'daki başarılı performansı, A Milli Takım formasıyla taçlanmayan Salih'in muhtemel teknik direktör değişimi sonrası Ay-Yıldızlılar'a dönmesi bekleniyor. Şenol Güneş'in etkisiyle A Milli Takım'a dönen Mert Günok ve Cenk Tosun'un ardından sıradaki ismin Salih Uçan olacağı tahmin ediliyor. (Fanatik)