Spor

Beşiktaş Divan Başkanı'dan Ethem Sancak'a: Kimin kayığına binerse onun küreğini çeken insanların Beşiktaş'ta yeri olmamalı

"Bana Türk demeyin, ben Arap’ım, utanırım' deyip de arkasında aslan gibi Türk koruma polisiyle İstanbul’un ortasında dolaşan insanları Beşiktaş’ta yeri olmamalı"

Tevfik Yamantürk - Ethem Sancak

18 Ağustos 2022 12:15

Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, kulübün TMSF'ye düşmesi durumunda satın almak istediğini açıklayan Ethem Sancak İçin, "Kimin kayığına binerse onun küreğini çeken insanların Beşiktaş’ta yeri olmamalı" diye konuştu.

Beşiktaş’ta 17 Eylül’de gerçekleşecek olan Divan Kurulu Başkanlık Seçimi öncesinde mevcut Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk düzenlediği basın toplantısında adaylığını açıkladı.

"Kulüpler yabancıların eline geçecek"

Futboldaki mali durumun iç açıcı olmadığını söyleyen Yamantürk, "Kulüpler yabancıların eline geçecek. Göztepe’yi Danimarkalı bir yatırımcı aldı. Ne kanunlar değişiyor, bu da değişebilir. Beşiktaş da halka açık. Halka açık kısmını toparlarlar. Bazı toplumlar bunu kabul edebiliyor. İngiltere’de Ruslar gelip kulübü alıyor. Ama biz İngiltere değiliz. Mesela bu Almanya’da olmuyor.

Belki sömürge kültürü olan toplumlar için bunu anlamak daha kolay. Ama bizde böyle bir kültür yok. Başkalarıyla yaşamaya alışığız ama kimseyi sömürmemişiz, eşit şartlarda yaşamışız. Camia ‘Biz sizi istemiyoruz, kulübümüzde Arapça konuşulmasında bir beis görmüyoruz’ derse ona da yapacağımız bir şey yok
" diye konuştu.

"Bu insanların Beşiktaş’ta yeri olmamalı"

Beşiktaş’ın TMSF’ye düşmesi durumunda satın almak istediğini ifade eden iş insanı Ethem Sancak’la ilgili soruyu yanıtlayan Tevfik Yamantürk, "Ethem Sancak’ı yönetimin disipline verdiğini duyduk. Ama bence önemli olan toplum, bu gibi insanları içine kabul ederken daha dikkatli olmalı. Kimin kayığına binerse onun küreğini çeken insanların Beşiktaş’ta yeri olmamalı.

Bana Türk demeyin, ben Arap’ım, utanırım' deyip de arkasında aslan gibi Türk koruma polisiyle İstanbul’un ortasında dolaşan insanları Beşiktaş’ta yeri olmamalı. Burada ay-yıldız var, Arap bayrağı yok
" diyerek sözlerini tamamladı.

TIKLAYIN | Ethem Sancak: Beşiktaş'ı almak istiyorum