Spor

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat teknik direktör planını açıkladı, sportif direktör için isim verdi!

30 Nisan 2024 10:52

Teknik direktör arayışları süren Beşiktaş'ta Başkan Hasan Arat,  "Yaz döneminde gelmek isteyen çok önemli isimler var. Yerli çok önemli isimlerimiz var. Çalışmaları yapıyoruz, sonrasında değerlendirme ve karar zamanı. Şu an hedef Türkiye Kupası. Bizden bu yüzden bir isim beklemeyin." diye konuştu. Arat, sportif direktör için Devin Özek'le görüştüklerini belirtti.

Beşiktaş'ta Fernando Santos'un ayrılığının ardından gelecek sezon takımın başında yer alacak teknik direktör için çalışmalar sürüyor.

Siyah-beyazlılarda TRT Spor'a konuşan Başkan Hasan Arat'ın açıklamalarında şu ifadeler yer aldı;

"Temaslarımızı sürdüreceğiz"

"Bugün Münih'e gidiyorum. Orada bazı görüşmelerim olacak. Sonra Bayern Münih-Real Madrid maçını izleyeceğim. Bunu sadece iki takımın maçı olarak görmeyin. Görüşmeler, fikir alışverişleri, oyuncu takipleri... Yarın Dortmund-PSG maçında olacağım. Oradaki temaslarımızı sürdüreceğiz.

"7-8 sportif direktör ile görüşüyoruz"

"7-8 sportif direktör ile görüşüyoruz. Devin Özek de bunlardan biri."

"Beşiktaş herkesle temas eder"

Nuri Şahin ile görüşecek misiniz sorusuna Hasan Arat, "Beşiktaş, herkesle temas eder. Santos gelmeden önce 20 teknik direktörle görüştüm. O gün görüştüğüm çok ünlü hocalar, İstanbul'da buluşmak istiyor. Tekrar Beşiktaş'ın gündemine gelmek istiyorlar. Ara dönemde bu işler zordur. Yaz döneminde gelmek isteyen çok önemli isimler var. Yerli çok önemli isimlerimiz var. Çalışmaları yapıyoruz, sonrasında değerlendirme ve karar zamanı. Şu an hedef Türkiye Kupası. Bizden bu yüzden bir isim beklemeyin. Herkes ile temasımız olacak. Süper Lig'in bitmesi gerekiyor. Türkiye'den görüşeceğimiz insanlar var. Beşiktaş'a herkes gelmek istiyor. Beşiktaş, buna layık bir takım. Çok kötü bir sezon geçirdik ama bu sorun değil. Bu kötü sezondan ders çıkaracağız." dedi.

"Al-Mausrati ağlıyordu"

"Al-Musrati için fevkalade üzgünüm. Maçtan sonra kendisini aradım. Ağlıyordu. Hayatımda ilk defa böyle bir şey oldu. Arkadaşları da teskin etti. Farkındaysanız pozisyonda ayağı bastığı anda kafası oraya bakmıyor, terse bakıyor. Benzerini arkadaşımıza yaptılar, kart çıkmadı. Karta bir itirazım yok ama sporda böyle şeyler oluyor. Musrati'nin iki derbide de bu şanssızlığı yaşaması çok üzücü. Ben de hakikaten çok üzülüyorum. Kendisi de arkadaşları da üzülüyor. O kadar değerli bir futbolcu ki şanssız başladı. Türkiye Kupası ile tüm sporcularımız, taraftarlarımıza kendini affettirir. Taraftarımız çok üzgün, sabırları belli bir noktaya geldi. Beşiktaş'ın bu fırsatı çok iyi değerlendirmesi lazım. Sporda oluyor böyle şeyler, başka şeylere yormak bizi üzüyor."

"Başka kulüplerde benzeri yok"

Beşiktaş'ta bir futbolcuya bu kadar yükleniliyor, başka kulüplerde benzeri yok. Çok üzücü. Camiamız, sporcularımıza sahip çıksın. Beğenmeyebilirsiniz ama bizim hedefimiz bitmedi, hedef boyunca sporculara sahip çıkalım. Onlar genç insan. Çok etkileniyorlar. Her şeyi okuyorlar, çok etkileniyorlar. Bu dönemi itidalli geçirmemiz lazım."

Devin Özek kimdir? 

Devin Özek, 20 Mart 1995 tarihinde Almanya'nın Münih kentinde doğdu. Aslen Türk, ancak Alman vatandaşı olan Devin Özek'in tam adı ise Devin Michele Özek.

Özek, 2013 ve 2017 yılları arasında Almanya'nın altı lig takımlarında kısa süreli bir futbolculuk serüveni yaşadıktan sonra profesyonel kariyerine nokta koydu.

Futbolculuk kariyerinin ardından işin mutfağına yönelen Devin Özek, 2021 yılında Alman devi Bayer Leverkusen'in scoutu oldu. Özek, yalnızca 6 ay sonra ise Leverkusen'in "Uluslararası İlişkiler Çalışanı" oldu.

Son olarak Bayer Leverkusen'de sportif direktör Simon Rolfes'in yanında "Futbol A Takım Direktör Yardımcısı" olarak görev alan Devin Özek, 2022 yılında başladığı görevini hala sürdürüyor.